12. Oktobra 2019.

Nesreća kod Banjaluke: Povrijeđen vozač zaprege, od električnog udara stradao konj

Big Portal

Nesreća se dogodila juče oko 17.00 časova, na lokalitetu Babića brdo, Ulica Crnouška, kada se usljed dotrajalosti srušila bandera, a električna žica pod naponom pala direktno preko vrata jednog od konja.Marko Đukić, koji je upravljao zapregom, takođe je doživio električni udar, ali je pretrpio i veliki stres, rizikujući život u pokušaju da spasi konje.

Naime, riječ je o vrijednim grlima koja učestvuju u “štraparijadama”, takmičenju konja u izvlačenju balvana u paru, i do sada su redovno osvajali druga mjesta.Markov otac, Darko Đukić, ogorčen je zbog ove nesreće, koju doživljava kao tragediju, jer su mu konji, kako kaže, velika ljubav, ali i značajan izvor prihoda.

“Ljut sam do nebesa! Tužiću Elektrokrajinu zbog štete koja mi je nanesena njihovim nemarom, ali i zbog opasnosti u kojoj se našao moj sin. Ko bi odgovarao da je, ne daj bože, poginuo!?” – pita se Đukić.

On ističe da je bandera pored ceste koja spaja Slatinu i Čelinac nagnuta skoro godinu dana i da niko od nadležnih iz Elektrodistribucije Laktaši o tome nije vodio računa iako je taj elektrovod odavno van upotrebe i trebalo je da bude isključen.

“Sramota je da se ne vodi računa, tuda prolaze školski autobusi. Šta bi bilo da je žica pala na pun autobus djece?” – pita Đukić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare