Nepunih godinu dana nakon izlaska Disintegrationa gasi se studio iza igre - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Nepunih godinu dana nakon izlaska Disintegrationa gasi se studio iza igre

Jedna od očekivanijih pucačina prošle godine bila je i ona razvojnog studija V1 Interactive – Disintegration.

Jedna od očekivanijih pucačina prošle godine bila je i ona razvojnog studija V1 Interactive – Disintegration. Na igri je tim radio dugih pet godina, no nakon slabog prihvaćanja od strane igrača, studio je prvo u decembru ugasio multiplayer komponentu koja nije privukla dovoljno igrača, a sada je objavljeno da se zbog neuspjeha igre čitavi studio raspao nakon nešto više od 5 godina postojanja.

Disintegration je najavljen u julu 2019. godine i odmah je privukao pažnju zbog istovremenog miješanja žanrova strategije i pucačine, ali i zato jer je iza studija stajalo veliko ime games industrije, jedan od bivših kreativnih direktora studija Bungie i tvorac serijala Halo – Marcus Lehto.

Nažalost, igra u svojih godinu dana postojanja jednostavno nije zaživjela među igračima čije su povratne informacije doista raznolike. Plitka priča i gameplay koji je obećavao mnogo, a dao tek mrvice, tek prosječna grafika i loše ukupno iskustvo neki su od razloga zbog kojih su igrači vrlo rano odustali od Disintegrationa.

V1 Interactive Reeboot

Danas objavljeno

Potvrđeno: Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara!

Vanja A

Pojavili su se specifikacije i renderi za nove Realme Buds Air 3 slušalice

Vanja A

Xiaomi Redmi Note 11 serija stiže u Europu 26. januara

Vanja A

Ostavite komentar