Neprikladna haljina Nikol Kidman koja je promijenila pravila crvenog tepiha - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Neprikladna haljina Nikol Kidman koja je promijenila pravila crvenog tepiha

Na samom početku njene karijere niko nije ni mogao da pretpostavi da će australijska glumica Nikol Kidman postati jedna od najvećih holivudskih diva i modna ikona.

Na samom početku njene karijere niko nije ni mogao da pretpostavi da će australijska glumica Nikol Kidman postati jedna od najvećih holivudskih diva i modna ikona. Ona je bila prvenstveno lepuškasta supruga tad najveće filmske zvezde, Toma Kruza, ali i tad su dežurni modni kritičari odmeravali svaki njen stajling na crvenom tepihu. I žestoko popljuvali haljinu kojom je, kako se kasnije ispostavilo, napravila mini revoluciju.

Nikol Kidman je tokom godina menjala stil i postala miljenica modnih stručnjaka koji najviše cene to što je neustrašiva prilikom izbora odeće. Ipak, haljina koju je nosila na dodeli Oskara 1997. godine je ušla u istoriju.

Nikol je za tu priliku obukla svilenu zelenu haljinu Džona Galijana koja je naišla na žestoke i podeljene reakcije.

U tom trenutku, svet mode kao da još nije znao šta da misli o Galijanu koji je tada predstavio svoju prvu “haute couture” kolekciju za modnu kuću Dior. Nikol mu je poklonila svoje poverenje i nije se mešala u izradu haljine, a činjenica da je supruga slavnog Toma Kruza odenula njegovu haljinu za holivudski događaj godine pretvorila ga je u kralja crvenog tepiha.

S druge strane, Nikol se nakon dodele našla na listama najgore odevenih dama na Oskarima. Najviše zbog boje haljine.

“Nikol! Dođi i reci mi zašto nosiš tu užasnu boju! Mrzim tu boju, mučno mi je od nje“, bez uzdržavanja joj je na dodeli dobacila komičarka Džoan Rivers, koja se proslavila prozivkama na račun odevnih kombinacija slavnih.

Međutim, čak je i njena ćerka Melisa na kraju priznala da je zelena haljina Nikol Kidman bila prvo pravo “haute couture” izdanje na crvenom tepihu.

Danas se ta haljina smatra jednom od najuticajnijih i zauvek je promenila “dress code” crvenog tepiha. Nikol je otvorila vrata svim ljubiteljkama mode koje su umesto “ziheraških” haljina u klasičnim bojama želele da eksperimentišu i biraju nešto do tada neviđeno.

Danas objavljeno

Zelenilo u gradovima – za duži i kvalitetniji život stanovnika

Zeljka

Iznenadna smrt mrmota Freda pokvarila Dan mrmota žiteljima Kvebeka

Zeljka

Sinonim za dobru fotku: Ovi gradovi su najbolji za objave na društvenim mrežam

Zeljka

Ostavite komentar