Neprikladna haljina Nikol Kidman koja je promijenila pravila crvenog tepiha - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Neprikladna haljina Nikol Kidman koja je promijenila pravila crvenog tepiha

Na samom početku njene karijere niko nije ni mogao da pretpostavi da će australijska glumica Nikol Kidmanpostati jedna od najvećih holivudskih diva i modna ikona. Ona je bila prvenstveno ljepuškasta supruga tad najveće filmske zvijezde, Toma Kruza, ali i tad su dežurni modni kritičari odmjeravali svaki njen stajling na crvenom…

Na samom početku njene karijere niko nije ni mogao da pretpostavi da će australijska glumica Nikol Kidmanpostati jedna od najvećih holivudskih diva i modna ikona. Ona je bila prvenstveno ljepuškasta supruga tad najveće filmske zvijezde, Toma Kruza, ali i tad su dežurni modni kritičari odmjeravali svaki njen stajling na crvenom tepihu. I žestoko popljuvali haljinu kojom je, kako se kasnije ispostavilo, napravila mini revoluciju.

Nikol Kidman je tokom godina mijenjala stil i postala miljenica modnih stručnjaka koji najviše cijene to što je neustrašiva prilikom izbora odjeće. Ipak, haljina koju je nosila na dodjeli Oskara 1997. godine je ušla u istoriju.

Nikol je za tu priliku obukla svilenu zelenu haljinu Džona Galijana koja je naišla na žestoke i podijeljene reakcije.

U tom trenutku, svijet mode kao da još nije znao šta da misli o Galijanu koji je tada predstavio svoju prvu “haute couture” kolekciju za modnu kuću Dior. Nikol mu je poklonila svoje povjerenje i nije se miješala u izradu haljine, a činjenica da je supruga slavnog Toma Kruza odenula njegovu haljinu za holivudski događaj godine pretvorila ga je u kralja crvenog tepiha.

S druge strane, Nikol se nakon dodjele našla na listama najgore odjevenih dama na Oskarima. Najviše zbog boje haljine.

“Nikol! Dođi i reci mi zašto nosiš tu užasnu boju! Mrzim tu boju, mučno mi je od nje“, bez uzdržavanja joj je na dodjeli dobacila komičarka Džoan Rivers, koja se proslavila prozivkama na račun odjevnih kombinacija slavnih.

Međutim, čak je i njena ćerka Melisa na kraju priznala da je zelena haljina Nikol Kidman bila prvo pravo “haute couture” izdanje na crvenom tepihu.

Danas se ta haljina smatra jednom od najuticajnijih i zauvijek je promijenila “dress code” crvenog tepiha. Nikol je otvorila vrata svim ljubiteljkama mode koje su umjesto “ziheraških” haljina u klasičnim bojama željele da eksperimentišu i biraju nešto do tada neviđeno.

Izvor: Zadovoljna.hr


Danas objavljeno

Preminuo legendarni tvorac parfema Pako Raban

Vanja A

Zelenilo u gradovima – za duži i kvalitetniji život stanovnika

Zeljka

Iznenadna smrt mrmota Freda pokvarila Dan mrmota žiteljima Kvebeka

Zeljka

Ostavite komentar