Nepečena torta s jagodama - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Nepečena torta s jagodama

Da li za praznike ili samo da zadovoljite želju za slatkim, probajte naš prijedlog.

Sastojci:

Za podlogu:

200 g mljevenog keksa

100 g mljevenih oraha

50 g šećera u prahu

80 g margarina

6-7 kašika soka od narandže

Za kremu:

250 ml slatke pavlake

250 g krem sira

200 g šećera u prahu

1 kesica želatina (10 g)

600 g jagoda

Priprema:

U činiju stavite keks, orahe, šećer u prahu, margarin i sok, pa sve umijesite. U okrugli obruč utisnite smjesu i ostavite u frižider da se hladi. Jagode operite i očistite, pa ih ostavite da se osuše. U činiju sipajte slatku pavlaku i kratko je mutite uz dodavanje šećera u prahu. Zatim dodajte krem sir i još kratko mutite. U šerpicu stavite želatin u prahu, dodajte četiri kašike vode i ostavite da nabubri. Zatim šerpicu stavite na tihu vatru da se smjesa ugrije. Istopljenu smjesu želatina sipajte u kremu i još jednom umutite. U kalup, na podlogu za tortu nanesite nekoliko kašika kreme pa po njoj ređajte jagode, te preko njih sipajte preostalu kremu.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Ove namirnice izbacite poslije četrdesete

Vanja A

Pileći rolat

Vanja A

Novi hit u svijetu: Mlijeko od krompira, a evo kako ga možete napraviti kod kuće

Vanja A

Ostavite komentar