Neotvorena kopija Super Mario Bros. igre prodata za rekordnih 660.000 dolara - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Neotvorena kopija Super Mario Bros. igre prodata za rekordnih 660.000 dolara

Originalni Super Mario Bros. je jedna od najznačajnijih video igara u istoriji. Stoga ne predstavlja iznenađenje što originalne i neotvorene kopije NES igre na aukcijama često dostignu rekordne cijene.

Prethodno, prodajni rekord za kopiju Super Mario Bros. igre je bio 114.000 dolara, ali je ove godine to višestruko premašeno, jer je sada jedna kopija prodata za više od 600.000 dolara.

Prethodni rekord je važio od jula 2020. godine, a prošlog petka tokom Heritage Auction događaja je neotvorena kopija popularnog NES naslova prodata za 660.000 dolara.

Neotvorena kopija Super Mario Bros. igre prodata za rekordnih 660.000 dolara

Ističe se da je ova kopija igre četvrta ikada proizvedena i da je održana u vrhunskom stanju. Ono što je dodalo vrednost ovoj kopiji jeste nedostatak “Game Pak NES-GP” koda, koji je počeo da se pojavljuje na kopijama igre kreiranim 1987. godine. To znači da ova Super Mario Bros. igra potiče iz kratkog perioda između kraja 1986. i početka 1987. godine, što je čini jednom od najranijih dostupnih kopija igre.

Taj kratki period proizvodnje ove konkretne verzije igre znači da je malo verovatno da će neka druga savršeno očuvana kopija igre iz tog perioda biti pronađena. Kombinacija svih pomenutih parametara je dovela do značajne sume koju su kolekcionari bili spremni da plate kako bi posedovali ovu kopiju igre.

Izvor: KitGuru

Danas objavljeno

Google objavio: Ovo ste najviše pretraživali u 2021. godini

Vanja A

Ovaj nastavak popularne igre zahtjeva ogroman SSD prostor od čak 180 GB

Vanja A

Philips PH2 lansiran u Kini sa Android i Huawei Media Servisom

Vanja A

Ostavite komentar