17. Marta 2021.

Neodoljiva Nutella torta

Big Portal
Nutella maker wins court battle over rival's 'illegal' palm oil claims |  Guardian sustainable business | The Guardian

Sastojci

  • 300-350 g čokoladnog keksa
  • mlijeko da natopiš keks
  • 300 ml slatke pavlake
  • 70 g šećera u prahu
  • 200 g Nutelle
  • 100 g sitno nasjeckanih lješnjaka

Priprema

  • U posudi izmiksati šećer u prahu i slatku pavlaku.
  • Potopiti čokoladni keks u mlijeko i poslagati u pleh za pečenje kao bazu.
  • Namazati sloj mješavine od slatke pavlake i sloj Nutelle (ako želiš da Nutella bude tečnija možeš da je staviš u mikrovalnu na 10 sekundi).
  • Poslagati još jedan sloj čokoladnog keksa i mješavine slatke pavlake i ponavljati slojeve dok ne dođe do ruba pleha.
  • Za kraj dekoriši sa Nutellom i pospi sa mljevenim lješnjacima.
  • Ostaviti u zamrzivaču 15 minuta i izvaditi iz kalupa, dekoristati rubove preostalim lješnjacima. Nasjeći na kriške i polužiti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare