“NEODGOVORNO PONAŠANJE” Kazne za petoro Fočaka koji se nisu javili za kućnu izolaciju - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

“NEODGOVORNO PONAŠANJE” Kazne za petoro Fočaka koji se nisu javili za kućnu izolaciju

Komunalna inspekcija uz asistenciju policije kazniće danas pet osoba iz Foče, koja se nakon ulaska u BiH nisu javila za kućnu izolaciju, istaknuto je danas na sastanku opštinskog Kriznog štaba.

Načelnik opštine Radisav Mašić rekao je da će te osobe biti privedene i natjerane da poštuju naredbu o kućnoj izolaciji.

– To je vrlo neodgovorno ponašanje i oni će biti prekršajno kažnjeni na licu mjesta. Tako ćemo se odnositi prema svima drugima koji ne ispoštuju propisane mjere – istakao je Mašić.

Na sastanku Kriznog štaba rečeno je i da je komunalna inspekcija juče kaznila dva lica, od 24 kontrolisanih sa rješenjima o kućnoj izolaciji, koja nisu zatačena na svojim adresama.

Broj osoba u kućnoj izolaciji u Foči je povećan na 97, a na području opština Stare Hercegovine dostigao je 367.

Mašić je upozorio da su u susjednom Goraždu registrovana dva slučaja zaraženih virusom korona, da zaraženih ima i u Sarajevu, da su komunikacije između ljudi česte, tako da je potreban stalni oprez i striktno poštovanje propisanih mjera higijene, ograničenog kretanja i izbjegavanja kontakta.
On je naveo da se nastavlja pranje ulica, čićenje i dezinfekcija javnih površina u gradu i u mjesnim zajednicama Brod i Miljevina.

– Danas peremo bolnički krug, nastavićemo da peremo i dječija igrališta, terene, vrtiće i to ćemo završiti najkasnije sutra. Obavezali smo preduzeće koje je davalac usluga grijanja da ubrza odvoz šljake i da to redovno održava – rekao je Mašić.

Krizni štab je odlučio da rad apoteka ograniči do 18 časova, a od danas je dozvoljen rad servisima za održavanje aparata u domaćinstvu, koji, mogu da rade do 18 časova.

Od Fonda zdravstvenog osiguranja zatraženo je da poveća broj izvršilaca, odnosno da obezbijedi minimum rada u fočanskoj filijali, da bi se moglo odgovoriti potrebama građana, jer u sadašnjem rasporedu rada to nisu u mogućnosti da ispune.

SrpskaiNFO

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar