"Neočekivano je bolje" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Neočekivano je bolje”

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni oporavlja se od posledica navodnog pokušaja ubistva nego što se očekivalo, kaže šef njegovog štaba Leonid Volkov piše AP

Navaljni, koji se 20. avgusta razboleo na putu avionom iz Sibira u Moskvu i bio skor tri nedelje u komi, pušten je prošle nedelje iz bolnice u Belrinu u kojoj se lečio.

“On je mnogo bolje, rekao bih neočekivano bolje. Mislim da je oporavak mnogo brži nego što se očekivalo, i, naravno, to su dobre vesti koje nas čine srećnim”, rekao je Volkov za TV RTL.

AP podseća da su nemačke vlasti saopštile da je Navaljni otrovan jakim nervnim gasom i zatražile od vlasti Rusije da ispitaju taj slučaj koji se desio na njenoj teritoriji.

Prisustvo nervnog agensa “novičog” iz sovjetske ere kod Navaljnog registrovale su laboratorije u Francuskoj i Švedskoj.

Rusija je odbacila međunarodne zahteve da pokrene istragu, tvrdeći da testovi nisu pokazali nikakvo prisustvo te otrovne supstance kod Navaljnog.

Navaljni, veliki protivnik ruskog predsednika Vladimira Putina, najavio je da će se vratiti u Rusiju kako bi nastavio svoju političku delatnost.

“On razume da su rizici veliki i moramo razmišljati o tome kao će nastaviti da živi u Rusiji. To neće biti tako lako i mnogo toga će se, naravno, promeniti kako bi se smanjila mogućnost drugog napada”, rekao je Volkov.

B92

Danas objavljeno

U Ukrajinu stigao prvi dio vojnog paketa

M.

Definitivno kraj kovida?

M.

U Srpskoj preminulo 13 osoba, 693 novozaraženih

M.

Ostavite komentar