10. Marta 2021.

NEOBIČNI TEHNOLOŠKI NOVITETI!

Big Portal

Roboti, automobili i virtuealna realnost nastavili su da vladaju kao zvezde Sajma potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu. Međutim, u konkurenciji preko 3800 izlagača, našli su se i neki proizvodi koji su privukli pažnju na drugačiji način.

Evo naše neobične liste koja sadrži neke od najčudnijih tehnoloških proizvoda koji su nam privukli pažnju:

,,iDerma”
Pripremite se da uživate u sjaju ljepote. Ovim „sistemom za uljepšavanje lica” koža će postati glatka i pore će se smanjiti onima koji ga na svoje lice nanose tri puta nedeljno po deset minuta. Koristeći patentirani režim svjetlosne terapije baziran na LED thenologiji, uređaj se kači na glavu korisnika i dolazi sa pločom za lice koja se kači na njegov prednji deo. Malo je nezgrapan, ali iz kompanije Apira Science tvrde da ljudi koji ga nose vide primetnu razliku. Kompanija se takođe bavi i preparatima za ponovni rast kose uz pomoć još jedne naprave koja stimuliše rast dlake, ukoliko još uvek imate koren.

,,GeniCan”
Više vam nije potrebna lista za kupovinu, ,,GeniCan” će rado preuzeti zadatak praćenja koje namirnice su vam potrebne. Ovo je jedna od nekoliko pametnih kanti za smeće prikazanih na ovogodišnjem CES-u. Ona koristi senzore i sistem prepoznavanja glasa da bi mogla da dodaje stavke na listu koja se čuva na propratnoj aplikaciji za pametne telefone. U saradnji sa servisom Amazon Dash, korisnicima pruža opciju da automatski naručuju glavne stavke preko Amazona.
Ko bi pomislio da će nam u budućnosti kante za smeće obavljati šoping?

,,Spartan”
Ove bokserice francuskog porekla imaju samo jedan posao: da zaštite vaše „porodično blago”. Spartan bokserice su dizajnirane da zaštite mušku plodnost od, kako kompanija tvrdi, „štetnih efekata” mobilnih telefona i radijacije Wi-Fi mreža. Jedan veoma entuzijastični radnik Spartana ih je ushićeno nosio po Sands Expo sali pričajući o filozofiji kompanije: „Ne želimo da prestanemo da koristimo tehnologiju i menjamo svoje navike da bismo ostali bezbedni”.

,,Shade Craft”
Bez sumnje tehnologija utiče da budemo sve više lenji. ,,Shade Craft” je autonomni robot-suncobran zvani „Sunflower” koji prati sunce i pomera se da bi se postarao da slučajno ne izgorite dok se izležavate na plaži i razmišljate o stvarima koje nisu pomjeranje suncobrana.

,,DigitSole”
Da, sada su čak i cipele povezane na internet. ,,DigitSole” je objavio desetak novih modela cipela ove godine, ali onaj koji nam je zaista privukao pažnju jesu štikle koje možete kontrolisati smartfonom. Jedan dodir može promeniti visinu potpetice, tako da ukoliko vam ideja da šetate ulicom na deset centimetara visokim štiklama nije previše privlačna, možete spustiti visinu pete na željeni nivo. Ili da, jednostavno, u torbi ponesete par ravnih cipela.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare