15. Januara 2020.

Nenadić: Grcamo u mulju! Promjene ili katanac na srpski rukomet

Big Portal

Nenadić, koji je već dve godine na pauzi od reprezentacije, odnosno posle Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, smatra da je Srbiji neophodan pravi selektor.

Tada sam rekao da nemam više snage. Svega sam se nagledao u dresu reprezentacije i svašta doživeo. Atmosfera je uvek bila dobra, ali nismo, osim Vranješa i Hasanefendića, imali stabilnog i pravog trenera“, rekao je Nenadić za Sportski žurnal.

Bek mađarskog Vesprema ima veliku želju da se vrati u nacionalni tim, ali ako bi došao pravi čovek na klupu “Orlova”.

U godinama sam kada mogu mnogo, imam i volju i želju, ali dajte ljudi dovedite valjanog trenera i da svi zajedno počnemo da radimo. Ovako više ništa ne ide“.

Prema njegovim rečima glavni problem srpskih selektora je sujeta.

Naši stručnjaci smatraju da igrači treba njih da zovu, mole i jure, a gledam sve ostale kamko obilaze svoje momke po svetu, zovu ih, pričaju s njima, druže se. To kod nas nije slučaj“.

Srbija je prvenstvo Evrope u Gracu završila sa sva tri poraza, od Belorusije, Crne Gore i Hrvatske.

“Svakog januar ista priča, svake godine govorimo identične stvari i ništa ne pomaže. Za 15 godina smo samo dva puta prošli u drugi krug. Dosta je toga stvarno. Taj rezultat u Gracu je slika i prilika našeg rukometa, koji poslednjih 20 godina ne funkcioniše, vode ga pogrešni, nema sistem, plan, cilj…”.

Na kraju je Nenadić, čija je generacija mnogo obećavala, istakao da ne zamera ništa igračima i da isto tako nema problem sa selektorom Nenadom Peruničićem.

“Hoće li neko konačno preuzeti odgovornost za propast srpskog rukometa, ovo više nema smisla. Svi vozovi su odavno prošli, mi više nemamo ništa, dotakli smo dno odavno, sad grcamo u mulju. Neka svi preuzmu odgovornost i neka odu, to je jedino rešenje, pa da počnemo ispočetka”, zaključio je Nenadić uz poruku, “Ukoliko se sada stvari ne promene i svi ne odu, ne gine nam katanac na rukomet”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare