NENAD JEZDIĆ: U pozorištu još čekam velike uloge! Radujem se premijeri monodrame Knjiga o Milutinu - BIGportal.ba
Ex Yu

NENAD JEZDIĆ: U pozorištu još čekam velike uloge! Radujem se premijeri monodrame Knjiga o Milutinu

Glumac Nenad Jezdić nagrađen je Zlatnom antenom “Ljubiša Samardžić” za najbolju glavnu mušku ulogu Kašike u filmu i seriji “Vikend sa ćaletom” i Baje u “Kamiondžijama” na 11. festivalu drama i serija Fedis.

Dramski umetnik pravo s dodele otišao je da igra predstavu u svom Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a u razgovoru s novinarima najavio je veliku pozorišnu premijeru monodrame “Knjiga o Milutinu”.

– Sve je u nekoj jurnjavi. Za pola sata moram da budem u kostimu i na sceni. Koliko mi je radost, nagrada je ipak prolazna faza i mora da se ide dalje. Gluma je stalna igra otkrivanja i razigravanje mašte, posmatranje i stalno traženje kako bi svi ti likovi mogli da budu deo tvog emotivnog sveta. Lepo je, dobro i značajno ovo priznanje, ali sebi kažem – idemo dalje – priča glumac.

On se osvrnuo na svog glumački opus.

– U pozorištu još čekam velike uloge. Na televiziji se radi to što se radi. Imao sam sreće da sam u “Vikendu s ćaletom” i “Kamiondžijama” dobio priliku da pokažem ranjivo u sebi, od nežnog i robustnog kamiondžije do nepredvidljivog i komplikovanog oca. Naš posao je celovit kad se dese srećne okolnosti. Često smo u prilici da živimo život koji nam nametne javno mnjenje. Drago mi je što se moj opus proširio u duševni svet – rekao je Jezdić i najavio uzbudljiv nastavak sezone.

– Spremam monodramu “Knjiga o Milutinu”. Premijera će biti u novembru u Zvezdara teatru. Očekujem mnogo od tog teksta zbog kog smo se sastali Egon Savin i ja.

Nenad Jezdić se u svom govoru prisetio Gordana Mihića:

– Uz rizik da budem patetičan, najiskrenije je da se prisetimo onih koji više nisu s nama. Treba da se setimo čoveka koji je udahnuo život u ove likove – Gordana Mihića. Sa radošću i setom treba da se setimo njega, njegov rad će biti inspiracija budućim generacijama.

Kurir.rs

Danas objavljeno

Dragana Mirković otkrila nepoznate detalje o sebi: “Rasplakala sam se, htjela sam svakog da zagrlim”

Zeljka

Šako Polumenta: “Cijeli svijet je znao da je otišao, a ja nisam”

Zeljka

Vrelo izdanje pjevačice MIE BORISAVLJEVIĆ samo nekoliko mjeseci nakon POROĐAJA

Zeljka

Ostavite komentar