Nemojte preskočiti promjenu ulja - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Nemojte preskočiti promjenu ulja

Zamjena ulja u motoru propisana je u servisnim intervalima, a ako ih propustite, čeka vas velika lutrija koja će u jednom trenutku imati neugodan ishod.

Zbog toga vam donosimo primer vlasnika pick-upa Ram 1500 EcoDiesel iz 2018. godine, koji će sada platiti zamenu celog motora.

Dakle, električar iz Bowmanvillea, Ontario, kupio je novi pick-up pre nekoliko godina s garancijom od 62.000 milja (100.000 km), javlja CTV News. U novembru 2021. i s oko 91.000 km na brojaču kilometara, motor pick-upa se zapalio na autoputu. Mada još uvek unutar kilometraže pokrivene garancijom, zahtev za besplatnim popravkom je odbijen, piše Revija HAK. Razlog? Nisu obavljene sve promene ulja u predviđenim intervalima.

Promene ulja je izvršila nezavisna prodavnica autodelova i ulja. Tamošnji zaposleni je rekao vlasniku da njegov Ram može da pređe 23.000 km između dve zamene ulja. Ali niko se nije preterano trudio da pogleda korisnički priručnik vozila.U njemu, naime, piše da ni pod kojim okolnostima intervali zamene ulja ne smeju da prelaze 16.000 km ili 12 meseci. Upućuje vlasnike da svoj pick-up daju na servis što je pre moguće, najkasanije 805 km nakon uključivanja indikatora promene ulja.

Cena zamene dizelskog motora je oko 15.000 USD pre oporezivanja. Vozač Rama je rekao da si to ne može priuštiti i da će auto morati na otpad.

B92.

Danas objavljeno

Odjednom ima mikročipova

Zeljka

Vozite automobil uz pomoć džojstika, dolazi sljedeće godine

Vanja A

G klasa dobila potenciju u imenu

Vanja A

Ostavite komentar