12. Decembra 2019.

Nemci savetuju – ovo su najbolji polovnjaci do 5.000 evra

Big Portal

Automobili su podeljeni na osnovu godine prozvodnje na 2-3, 4-5, 6-7, 8-9 i 10-11 godina starosti.

U tri kategorije najstarijih modela bez konkurencije je Volkswagen Golf Plus. S obzirom da se smatra “penzionerskim” modelom, jasno je zašto je tako popularan.

Golf Plus nema neke izražene mane, a vrlo je zastupljen na tržištu polovnjaka pa je izbor više nego solidan.

Cene Golfa sa višim krovom se kreću od 1.800 za nešto starije i primerke sa većom kilometražom.

U grupi vozila sa starijm “rodnim listom” preporučuju se još Ford Fusion koji može da se nađe već od 1.000 evra, a nudi dosta prostora uz dugotrajnost.

Iako je nešto skuplji za održavanje, vrlo je racionalna i kupovina Audija A3 starog 8-9 godina s obzirom na kvalitet izrade i pouzdanost, uprkos većoj kilometraži.

U preporučene modele koji se bliže drugoj deceniji “života” spada i VW Golf IV koji može da se nađe od 3.800 evra u Nemačkoj.

Ako vam je potreban gradski automobil starosti 6-7 godina, Auto Bild pre svega preporučuje Mazdu 2 po ceni od 2.20 evra, koja nije poznata po nekim slabostima.

Što se tiče vozila 4-5 godina starosti, tu se ističu Suzuki SX4 koji za 3.100 evra može da bude odličan izbor ako vam je potreban model koji nudi i 4×4 pogon.

Ako imate ograničeniji budžet onda je bolje da se fokusirate na potragu za Peugeotom 308. Francuski adut ukoliko je redovnog održavan nudi mnogo za 2.500 evra.

Ukoliko možete da “dobacite” do 4.500 evra, a tražite porodični automobil jeftin za održavanje, pored Opel Merive ne morate tražiti ništa drugo.

Oni koji nemaju poverenja u automobile koji su izašli iz garancije, dakle traže nešto 2-3 godine staro do 4.000-5.000 evra, preporučuju se pre svih Toyota Yaris i VW Polo, koji sjajno “drži” cenu i posle nekoliko godina upotrebe.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare