16. Marta 2021.

Nemate ideju za ručak? Riba i pirinač kao prijedlog je ODLIČNO rješenje

Big Portal

Potrebno je:

  • par fileta soma
  • 2 šargarepe
  • lonče od 100 gr pirinča
  • 1 veza mladog crnog luka
  • soli, bibera
  • 1 kašičicu crvene mlevene paprike
  • belog luka
  • peršunov list
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan mladi luk i šargarepu, dodati opran pirinač šolju i 3 šolje vode i kuvati na tihoj vatri. Pred kraj dodati soli, biber i peršunovog lista.

Foto: Privatna arhiva

Filete soma iseći na komade, pa je malo krpom osušiti i upiti višak vode. Posuti sa belim lukom u granulama. Na foliju staviti 2 kašike kukuruznog brašna 1 hlebnog po želji suvog začina i soli  mlevene paprike crvene i sve izmešati. Kroz to dobro provući i pritisnuti ribu sa svih strana.

Foto: Privatna arhiva

Pleh obložiti uljem, pa svako parče umočiti u ulje u tepsiji sa jednom stranom, i ređati jedno do druge. Na kraj istresti pirinač pa rasporediti. Peći na 210 stepeni C oko 25-40 min da se lepo zarumeni u zavisnosti od rerne. Fantastično zaista!!!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare