"Nemamo plan B u slučaju novog odlaganja Olimpijskih igara" - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

“Nemamo plan B u slučaju novog odlaganja Olimpijskih igara”

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju saopštili su da nemaju “plan B”, u slučaju novog odlaganja takmičenja zbog pandemije korona virusa.

Olimpijske igre trebalo je da se održe od 24. jula do 9. avugusta u Tokiju, ali su zbog pandemije pomerene na sledeću godinu, od 23. jula do 8. avgusta.

Portparol Organizacionog komiteta Masa Takaja rekao je da se pripreme odvijaju pod pretpostavkom da će se takmičenje održati u predvidjenom terminu 2021. godine.

“Idemo ka novom cilju. Nemamo plan B”, rekao je on.

Ozbiljnost pandemije i broj smrtnih slučajeva pokrenuli su pitanja da li će uopšte biti moguće organizovati Olimpijske igre za samo 15 meseci.

Organizatori i svi ostali daju sve od sebe da se Olimpijske igre održe sledeće godine“, rekao je Takaja.

Predsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah upitan je tokom vikenda o mogućem odlaganju Igara, ali nije direktno odgovorio na pitanje nemačkih medija, već je rekao da su organizatori i premijer Šinzo Abe nagovestili da “neće moći da organizuju takmičenje ako se ono odloži posle sledećeg leta”.

Na Olimpijskim igrama učestvuje oko 11.000 sportista i 4.400 paraolimpijaca, uz brojne trenere i ostale stručnjake koji rade sa reprezentacijama, kao i predstavnike 206 nacionalnih olimpijskih komiteta.

Iz Organizacionog komiteta saopšteno je da je na organizaciju potrošeno 12,6 milijardi dolara, ali je japanska vlada prošle godine navela da su troškovi dvostruko veći. Od ukupne potrošnje 5,6 milijardi je privatnog novca, a ostalo je od japanskih vlasti.

Danas objavljeno

Mari: Novak, Rodžer i Rafa su visoko podigli letvicu

Zeljka

Premijer Viktorije opet o vakcinama, ne želi da popusti teniserima

Zeljka

Jokić završio na Markanenovom posteru

Zeljka

Ostavite komentar