Nema zatvaranja fakulteta, iako se za neke akademce ne zna gdje se liječe - BIGportal.ba
Region Vijesti

Nema zatvaranja fakulteta, iako se za neke akademce ne zna gdje se liječe

Do 15. novembra virus korona potvrđen je kod 201 studenta na Univerzitetu u Beogradu, podaci su Studentske poliklinike.

Ustudentskim domovima u Beogradu trenutno boravi 6.750 studenata, od kojih je 55 zaraženo kovidom-19 – rekla je danas rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, koja je navela da se za sada ne razmatra zatvaranje fakulteta i da se pažljivo prati epidemiološka situacija.

Ona je na današnjoj sednici Senata rekla, pozivajući se na direktora Studentskog centra “Beograd” Gorana Minića, da su neki zaraženi studenti hospitalizovani, dok su ostali na kućnom liječenju, te da nijedan od tih studenata ne boravi u domu.

Popovićeva je ukazala i da je razgovarala sa ministrom prosvjete Brankom Ružićem i da na sastanku nije bilo riječi o zatvaranju fakultetu usljed trenutne epidemiološke situacije.

Kako kaže, broj zaraženih studenata u Beogradu nije velika brojka, ali i da se može očekivati da su brojevi veći, jer se za neke studente ne zna gdje se i kako se liječe.

– Vjerujem da će i dalje biti otvorene i redovne komunikacije sa Ministarstvom prosvjete koje će omogućiti da prevazilazimo probleme – navela je Ivanka Popović, piše Blic.

Danas objavljeno

U talasu protesta u Iranu poginula 41 osoba

V.R.

Poruka Belorusije: Kriv je Zapad

V.R.

Na Kubi referendum o legalizaciji istopolnih brakova

V.R.

Ostavite komentar