18. Novembra 2020.

Nema zatvaranja fakulteta, iako se za neke akademce ne zna gdje se liječe

Big Portal

Ustudentskim domovima u Beogradu trenutno boravi 6.750 studenata, od kojih je 55 zaraženo kovidom-19 – rekla je danas rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, koja je navela da se za sada ne razmatra zatvaranje fakulteta i da se pažljivo prati epidemiološka situacija.

Ona je na današnjoj sednici Senata rekla, pozivajući se na direktora Studentskog centra “Beograd” Gorana Minića, da su neki zaraženi studenti hospitalizovani, dok su ostali na kućnom liječenju, te da nijedan od tih studenata ne boravi u domu.

Popovićeva je ukazala i da je razgovarala sa ministrom prosvjete Brankom Ružićem i da na sastanku nije bilo riječi o zatvaranju fakultetu usljed trenutne epidemiološke situacije.

Kako kaže, broj zaraženih studenata u Beogradu nije velika brojka, ali i da se može očekivati da su brojevi veći, jer se za neke studente ne zna gdje se i kako se liječe.

– Vjerujem da će i dalje biti otvorene i redovne komunikacije sa Ministarstvom prosvjete koje će omogućiti da prevazilazimo probleme – navela je Ivanka Popović, piše Blic.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare