Nema više dnevnih korona izvještaja u Britaniji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Nema više dnevnih korona izvještaja u Britaniji

Zvanični podaci o tome koliko je ljudi preminulo od posljedica infekcije korona virusom u Velikoj Britaniji, najvjerovatnije više neće biti objavljivani na dnevnom nivou, piše britanski Telegraf.

Do ovog zaključka došlo se nakon analize dosadašnjeg metoda po kojem je računat dnevni broj preminulih, navodi agencija Rojters.

Zaključci analize, koju je zatražio ministar zdravlja Met Henkok nakon što su mnogi zvaničnici “pretjerivali” govoreći o broju žrtava korona virusa, očekuju se krajem nedelje.

Jedna od preporuka je da se broj preminulih od korona virusa saopštava jednom sedmično, rekao je Telegrafu izvor blizak vladi.

Broj britanskih kompanija koje planiraju da smanje broj zaposlenih u junu bio je pet puta veći nego u istom mjesecu, godinu dana ranije, što pokazuje ekonomske posljedice pandemije Covid-19.

BBC je prenio da je 1.778 kompanija obavestilo vladu o planovima da ukinu ukupno 139.000 radnih mjesta. Godinu dana ranije, 345 kompanija je najavilo ukupno 24.000 otkaza.

Preduzeća su dužna da obaveste Službu za nesolventnost ako planiraju da ukinu 20 ili više radnih mjesta. Tokom pandemije vlada je isplaćivala plate skoro 10 miliona radnika na prinudnom odmoru. Ekonomisti predviđaju porast nezaposlenosti kada se taj program završi u oktobru.

Britanska ekonomija je u prvoj polovini 2020. doživela pad za više od 20 odsto, i uprkos nekim znakovima oporavka Banka Engleske navodi da će privrednja aktivnost ove godine biti za 9,5 odsto manja nego što je bila na početku.

(Agencije)

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

Ostavite komentar