Nema sumnje, "ubij Srbina" odnosi se na Pupovca - BIGportal.ba
Region Vijesti

Nema sumnje, “ubij Srbina” odnosi se na Pupovca

Preko table s imenom sela Ceranje Donje nepoznate osobe napisale su grafit “Ubi Srbina” i zalepile plakat sa fotografijom predsednika SDSS Milorada Pupovca.

Na toj fotografiji Pupovac je nazvan “velikosrpski ludako” koji teroriše celu Hrvatsku.

Ceranje Donje je Pupovčevo rodno selo, stoga nema dileme na kojeg Srbina se ta poruka odnosi, piše hrvatski portal Novosti.

U blizini table na jednom stubu je, kako se navodi, zalepljen plakat s Pupovčevom fotografijom i tekstom: “Teror velikosrpskoga ludaka nad celom Hrvatskom, posledica je bolesne Plenkovićeve politike isterivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske”.

Poslednja je to u neprekidnom nizu provokacija usmerenih prema Srbima generalno ili pojedincima, koji odbijaju da prihvate atvarnost u kojoj je istorijski revizionizam institucionalizovan i koji se to usudjuju javno da primete, piše portal.

U zemlji u kojoj, kako se navodi, jedan Branimir Glavaš, osudjeni ratni zločinac, može da traži da Pupovac nestane s političke pozornice, u kojoj proustaški pevač javno može uspaljenu publiku pozdravljati ustaškim pozdravom, u kojoj predsednica relativizuje karakter NDH po potrebi i predsedničku kandidaturu najavljuje u prouštaškom nedeljniku, ministar pravosuđa odobrava ustašama javno pozdravljanje njihovim pozdravom, a ministar branitelja ustaše iz Drugog svetskog rata sahranjuje s nacionalnom zastavom preko sanduka i uz državni protokol, logično je očekivati da svima koji drugačije misle, na ovaj ili onaj način, neko pokuca na vrata.

Danas objavljeno

Čak je i Kina zabrinuta

M.

Susret iznad Crnog mora – ruski Suhoj ponovo presreo francuske “miraže”

M.

Osumnjičena za terorizam finansirala muža i članove IS u Siriji

M.

Ostavite komentar