„NEMA SARADNJE SA SNSD“ Miličević iznenađen Dodikovom izjavom, tvrdi da ga SDS NIJE ZVAO - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

„NEMA SARADNJE SA SNSD“ Miličević iznenađen Dodikovom izjavom, tvrdi da ga SDS NIJE ZVAO

Komentarišući jučerašnju izjavu Milorada Dodika da će se odazvati na ranije najavljene pozive predstavnika SDS za sastanak, predsjednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke, Milan Miličević, izjavio je da mu nije poznato o kakvim se pozivima radi s obzirom da je Glavni odbor SDS donio odluku da sa SNSD nema razgovora u smislu formiranja koalicije ili učešću u vlasti.

– Iznenađen sam izjavom da postoji poziv iz SDS za razgovore prema predsjedniku SNSD. Glavni odbor SDS je donio odluku da nema saradnje sa SNSD i stoga čudi da postoji poziv da budemo domaćini sastanka sa Dodikom – rekao je Miličević. On se osvrnuo i na izjavu da je nakon prošlog sstanka SDS i SNSD došlo do stabilizacije političkih odnosa.

– Što se tiče te konstatacije ovo bi se prije moglo nazvati najvećim egzodusom naroda izmrcvarenog politikom vraćanja na iste teme u recikliranom obliku i stvaranjem tenzija da bi se SNSD stalno dokazivao kao veliki zaštitnik srpske kulture, tradicije i opstanka – rekao je on.

Miličević je zaključio da SNSD trenutno sa svojim koalicionim partnerima ima više nego dovoljno ruku i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u Predstavničkom domu i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

-Uz takvu apsolutnu vlast motiv ili interes SNSD da pravi nekakve koalicije sa SDS-om bi bile da se primjeni scenario gašenja stranke u koaliciji, ili da se nađe saučesnik u donošenju odluka protiv interesa Republike Srpske, poput potpisivanja MAP-a, ali Srpska demokratska stranka je to na vrijeme prepoznala i odbacila bilo kakve razgovore u tom kontekstu – zaključio je on.

SDS ne treba SNSD
Tvrdi da je SDS od svog nastanka imala najvažniji zadatak zaštitu vitalnih nacionalnih interesa Republike Srpske, te da joj za to nije neophodna koalicija sa SNSD.

– Patriote Srpske demokratske stranke svoj zadatak znaju i bez sastanaka, a Republiku Srpsku treba da branimo boreći se za ostanak stanovništva boljim životom, a ne sastancima koji bi bili farsa i nova predstava o čemu je GO SDS donio odluku – naglasio je Miličević.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Prijetio da će zapaliti pumpu u Banjaluci, povrijedio policajca, pa preminuo na Psihijatriji

M.

Muškarac stradao nakon svinjokolja: Pao sa bicikla na nož i preminuo

M.

Hrvatska: Preminulo 67 lica, 1.031 zaraženo

M.

Ostavite komentar