Nema povrijeđenih u požaru u manastiru kod Ljubovije - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Nema povrijeđenih u požaru u manastiru kod Ljubovije

Oko dvadesetak iskušenika se nalazilo u manastiru Svete Trojice u Belim vodama kod Ljubovije u trenutku sinoćnjeg požara, ali niko nije povrijeđen, rekao je za Tanjug protosinđel Serafim Petković.

  • Pretpostavljamo da je pukao dimnjak i da je iz njega izašla vatra i zahvatila krovnu konstrukciju koja je čitava od čamovine i zapalila je oba ova sprata koja su bila od drveta. Vatra je stigla do prizemlja i tu se zastavila jer je tu jedino bila betonska ploča – izjavio je prota Serafim.

Vatra je, prema njegovim riječima, izbila negdje pred večernju službu, nakon čega je, kako kaže, odmah naredio evakuciju, pošto se vidjelo da je vatra već zahvatila veliki dio krova.

  • Odmah smo zvali vatrogasce koji su zaista hitno došli. Međutim, njihova kola su se zaglavila na uzbrdici zbog leda, a onda, kada su prošla, već nije bilo dovoljno vremena i vatra je zahvatila cijeli konak – izjavio je prota, dodajući da su ubrzo došli i drugi vatrogasci.

Komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice Ljubovija Zoran Tomić je rekao da je njegova jedinica primila dojavu u 18:10 časova da u naselju Podnemić gori konak manastirskog kompleksa Bele vode.

Nakon toga je, kako kaže, na lice mjesta odmah krenula dežurna ekipa.

Po dolasku na lice mjesta je, kako navodi, krovna kontrukcija objekta već je bila zahvaćena požarom, a problem je, prema njegovim riječima, od starta predstavljala međuspratna konstrukcija, koja je u potpunosti bila od drvene građe.

To je prouzrokovalo da se požar brzo proširio i na spratni dio objekta.

Prema njegovim riječima, požar je stavljen pod kontrolu oko 20:25 časova.

U intervenciji gašenja požara je učestvovalo 11 pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice Ljubovija, a u pomoć su priskočile i kolege iz vatrogasne jedinice Mali Zvornik, iz Bajine Bašte i iz Bratunca u Republici Sprskoj.

Danas objavljeno

Njemački kancelar najavio posjetu zapadnom Balkanu

M.

Dozvoljene posjete hospitalizovanim pacijentima u UKC Srpske

M.

SIPA pretresa 12 lokacija u dva grada

M.

Ostavite komentar