10. Novembra 2022.

Nema povratka na staro – novi Gmail interfejs je sada obavezan za sve

Big Portal

U februaru ove godine objavljeno je da Gmail dobija novi korisnički interfejs, a nekoliko meseci kasnije Google je omogućio onima koji žele rani uvid da isprobaju prerađeni izgled.

Tokom jula, ovaj integrisani korisnički interfejs je počeo da pristiže korisnicima, ali je postojala opcija vraćanja na stari Gmail interfejs za one kojima se nije svideo novi izgled. Sada te opcije više nema, a Gmailov integrisani izgled je podrazumevan za sve korisnike.

Iako je korisnicima oduzeta mogućnost da se vrate na originalni interfejs, Google ističe da će moći da prilagođavaju teme, tip inboksa i druge karakteristike, kako bi novi Gmail UI bio lakši i komforniji za korišćenje.

Ideja iza novog, integrisanog pregleda za Gmail jeste da se omogući brz pristup drugim Google aplikacijama i Meet servisu direktno iz jednog interfejsa. Aplikacije su prebačene u levi panel, pa nema potrebe za prebacivanjem između tabova – sve se obavlja u istom prozoru.

Google je najavio da može proteći do 15 dana dok novi Gmail interfejs ne postane dostupan svim korisnicima kao podrazumevani.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare