Nema potrebe za hitnom sjednicom PD Parlamenta BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Nema potrebe za hitnom sjednicom PD Parlamenta BiH

Otkazana je hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja je bila zakazana za sutra.

Iz Parlamentarne skupštine BiH danas je saopšteno da se sjednica otkazuje s obzirom na to da su na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojeni zaključci kojima je otklonjena potreba da se hitna sjednica održava.

“Predstavnički dom zadužuje Agenciju za javne nabavke BiH i Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH da u roku od sedam dana dostave informaciju o neophodnim uslovima, preprekama i svim raspoloživim solucijama za hitnu nabavku vakcina protiv virusa korona, koja će biti razmatrana na prvoj redovnoj sjednici Predstavničkog doma”, navodi se u prvom zaključku koji je usvojen.

Dalje se navodi u zaključku da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH zadužuje predsjedavajuću Predstavničkog doma da otkaže 11. hitnu sjednicu Predstavničkog doma, zakazanu za subotu, 27. februara s jednom tačkom dnevnog reda- Informacija Agencije za javne nabavke BiH i Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH o neophodnim uslovima, preprekama i svim raspoloživim solucijama za hitnu nabavku vakcina.

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar