Nema potrebe da za sada uvodimo nove kovid mjere - BIGportal.ba
Region Vijesti

Nema potrebe da za sada uvodimo nove kovid mjere

Predsjednik Aleksandar Vučić smatra da nije potrebno da se kovid propusnice uvode na duže, ali da će svakako poslušati ljekare i premijerku Anu Brnabić.

On je rekao da su brojevi počeli da padaju, da je stanje bolje nego prije mjesec dana, kao i da se očekuje da za 10 dana bude još bolje.

“U ovom trenutku brojevi najsporije padaju u Novom Sadu, u Beogradu mnogo brže, ali su u Beogradu nešto ranije i otišli gore brže. Padaju ti brojevi i u ovom trenutku nemamo problema u bolnicama u ovom trenutku, tako da ne mislim da su potrebne nove mere, ali uvek sam spreman da saslušam Anu i lekare i epidemiologe”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu.

Prema njegovim riječima, dokle god imamo korona virus, situacija je teška, ali ne vidi razlog da se razmišlja o novim mjerama.

“Da li ćemo da imamo ponavljanje problema u januaru i februaru ili martu ne znam, ali u međuvremenu moramo da pokušamo da vakcinišemo što veći broj ljudi, da zaštitimo bar živote tih ljudi koliko je moguće. To je jedini posao koji imamo, druge lekove nabavljamo i uvek smo prvi u nabavci lekova koji su važni”, rekao je Vučić.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar