Nema potrebe da se brinete za iPhone 14 Pro, stiže rješenje za kameru - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Nema potrebe da se brinete za iPhone 14 Pro, stiže rješenje za kameru

Prije samo nekoliko dana, vijest o nemilom ponašanju kamera modula na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima prilikom korišćenja u “third-party” aplikacijama onespokojila je korisnika. Međutim, nemojte donositi ishitrene odluke, jer GSMArena prenosi kako je rješenje maltene odmah iza ugla (makar tako Apple tvrdi).

Rešenje problema očekuje se brzo

Problem sa sistemom za autofokus je ozbiljan, a kompanija Apple svesna je da je napravila kiks jer ne samo da video zapisi izgledaju loše, maltene neupotrebljivo, nego postoji bojazan da bi upotreba kamere u ovakvom stanju mogla da dovede do neke vrste oštećenja samog sistema. Činjenica da sa nativnim aplikacijama sve funkcioniše kako treba sugeriše da je problem softverske prirode i najverovatnije neka vrsta nedostatka u API same kamere.

Apple je primoran da brzo reaguje, te je ova kompanija najavila kako rešenje za ovaj problem korisnici mogu da očekuju tokom sledeće nedelje. U ovom trenutku nema jasnog datuma kada će rešenje biti na telefonima korisnika, što bi moglo da znači da Apple možda još uvek nije najsigurniji koliko bi tačno implementacije jedne takve softverske nadogradnje mogla da traje. Ali, trebalo bi da se sve odvije veoma brzo jer niko ne želi da toliko dugo apstinira od postavljanja video zapisa na Instagram ili TikTok.

Drugačije mišljenje

Ne lezi vraže, ali ne slažu se svi sa konstatacijom da je problem isključivo softverske prirode. Naime, Halide, kompanija koji stoji iza napredne aplikacije sa “profesionalnim” sposobnostima za iPhone uređaje, tvrdi kako je problem hardverske prirode i da je u pitanju neispravan modul za stabilizaciju slike.

iPhone 14 Pro

Što se tiče činjenice da se isti problem ne javlja sa sistemskom aplikacijom za fotografisanje i snimanje na iPhone uređajima, Halide kaže kako ona ne koristi isti način snimanja kao neke “third party” aplikacije, zbog čega se problem ne prikazuje. U ovom trenutku teško je reći ko je u pravu, pa nam ne ostaje ništa drugo nego da sačekamo sledeću nedelju i vidimo odgovor kompanije Apple. Do tada nam vi recite vaše mišljenje – hardver ili softver?

Benchmark.

Danas objavljeno

Hakeri koriste popularni TikTok izazov za širenje malvera

Vanja A

Alternativa x86 i ARM procesorima – ne, još uvijek nije spreman u smislu visokih performansi

Vanja A

Steam ponovo postavio novi rekord po broju istovremenih korisnika

Vanja A

Ostavite komentar