Nema potražnje za Alpina električnim vozilima - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Nema potražnje za Alpina električnim vozilima

Gledajući ponudu Alpine, ona se sastoji od tradicionalnih modela sa SUS motorima i čini se da postoji vrlo dobar razlog za to. Prema Alpininom generalnom direktoru, jednostavno nema potražnje za električnim vozilom iz Buchloa.

Andreas Bovensiepen je rekao Bimmerpostu da nedavno istraživanje među Alpininim kupcima pokazuje da trenutno nemaju potrebu za hibridnim ili električnim vozilima. Glavni razlog za to je da neki od tih klijenata prelaze 30.000 do 50.000 kilometara godišnje na nemačkim autoputevima i da to žele da učine što je brže moguće.

“Naši kupci trenutno ne osećaju potrebu za električnim modelima”, rekao je Bovensiepen. “Ovo je takođe zbog velike kilometraže: Alpina kupci žele da se brzo voze i ubrzavaju snažno, posebno u Nemačkoj – tada, naravno, domet je i dalje problem.

Za sada, čini se da će Alpina ostati fokusirana na modele sa SUS motorima jednostavno zato što to želi njihova baza kupaca. Naravno, to ne znači da ljudi iz Buchloa ne prate tržište, ali firma jednostavno nema dovoljno resursa za popunjavanje nišnih segmenata. A u ovom slučaju se sektor EV-a smatra nišom.

“Mnogo stvari je zamislivo. Ali kao što rekoh: naši resursi su ograničeni. Pre svega, želimo da pravimo ono što naši redovni kupci žele. Posmatramo tržište i bavimo se novim tehnologijama, ali ne treba očekivati da će Alpina kratkoročno doći kao električno vozilo.”

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Danas objavljeno

Automobili Džejmsa Bonda, agenta 007 kroz istoriju

Vanja A

Ford bio napušten 12 godina i pokušali su da ga pokrenu

Vanja A

Da li je moguće tačno provjeriti kilometražu polovnog automobila?

Vanja A

Ostavite komentar