2. Novembra 2019.

Nema pomaka u istrazi ubistva Lane Bijedić?

Big Portal

Kako izvor portala Klix iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona kaže sad je valjda svima jasno da nasumična potraga za osumnjičenim nema pretjeranog smisla.

– Greške su napravljena već prvog dana istrage i par dana kasnije. Neke osnovne radnje nisu urađene, neke ključne osobe ispitane… – navodi ovaj izvor Klixa.

Istražioci ne samo da ne znaju ko je svirepo ubio nesrećnu Lanu, nego čak nisu utvrdili mjesto ubistva. Problem predstavlja i njen telefon, pogrešno su tumačili dokumente pronađene na njenom računaru, niko još sa sigurnošću ne zna šta ju je nagnalo da se uputi prema Čapljini i onda skoro osam kilometara pješači prema mjestu na kojem je vjerovatno ubijena.

– Sigurno je da se nije smjelo dopustiti da tijelo tako brzo bude kremirano, jer ne bi bio prvi put da se u ovakvim slučajevima zatraži ponovna obdukcija. Sada to nije moguće uraditi – kaže za Klix izvor iz MUP ZHK.

Policija je danima pretraživala snimke nadzornih kamera na putevima oko Čapljine, čekala vještačenja vozila za koja su svi znali da nemaju veze sa slučajem, čak i internet komentatore koji su znali napisati svoj razvoj događaja pa upadali u oko policiji. Istraga ubistva 19-godišnje Lane Bijedić očigledno sve ovo vrijeme ide u pogrešnom smjeru, a dobro obavješteni kao posljednju nada za pronalazak ubice vide u mogućnosti da istragu preuzme Federalna uprava policije.

(Klix)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
trackback
4 godine prije

[…] post Nema pomaka u istrazi ubistva Lane Bijedić? appeared first on […]

trackback
4 godine prije

[…] post Nema pomaka u istrazi ubistva Lane Bijedić? appeared first on […]