"Nema odustajanja od borbe za istinu i pravdu" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“Nema odustajanja od borbe za istinu i pravdu”

“Svake večeri u 18 časova, mirnim okupljanjima slaćemo poruku institucijama da nismo zaboravili strašnu tragediju koja se dogodila u Banjaluci u martu 2018. godine”, poručili su večeras iz grupe Pravda za Davida.

U znak podrške roditeljima Davida Dragičevića, građani i članovi grupe“Pravda za Davida“ ponovo su se večeras okupili nedaleko od Hrama Hrista Spasitelja.

Naveli su da od borbe za istinu i pravdu neće odustati, sve dok se ne pronađu ubice Davida Dragičevića.

Iz grupe “Pravda za Davida” poručili da će svake večeri u 18 časova, mirnim okupljanjima slati poruku institucijama da nisu zaboravili strašnu tragediju koja se dogodila u Banjaluci u martu 2018. godine.

David Dragičević je mladić koji je nestao u Banjaluci 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću Crkvene u Vrbas.

U prvom momentu policija je tvrdila da se radi o zadesnoj smrti, da bi slučaj kasnije bio prekvalifikovan kao ubistvo. Zbog nezadovoljstva policijskom istragom, građani i grupa “Pravda za Davida” su se počeli okupljati od 26. marta 2018. godine sa osnovnim zahtjevom da se sazna istina o stradanju mladića Davida Dragičevića.

Krajem 2019. godine nakon velikih protesta u centru Banja Luke policija Republike Srpske, zabranila je okupljanje članovima grupe “Pravda za Davida”.

(BN)

Danas objavljeno

Matična služba opštine Novo Sarajevo ne radi, svi zaposleni zaraženi

M.

Demonstranti razbili staklo na sjedištu Evropske službe za spoljne poslove, oglasio se šef diplomatije EU

M.

“Još nije gotovo”

M.

Ostavite komentar