Republika Srpska / BiH Vijesti

“Nema odustajanja od borbe za istinu i pravdu”

“Svake večeri u 18 časova, mirnim okupljanjima slaćemo poruku institucijama da nismo zaboravili strašnu tragediju koja se dogodila u Banjaluci u martu 2018. godine”, poručili su večeras iz grupe Pravda za Davida.

U znak podrške roditeljima Davida Dragičevića, građani i članovi grupe“Pravda za Davida“ ponovo su se večeras okupili nedaleko od Hrama Hrista Spasitelja.

Naveli su da od borbe za istinu i pravdu neće odustati, sve dok se ne pronađu ubice Davida Dragičevića.

Iz grupe “Pravda za Davida” poručili da će svake večeri u 18 časova, mirnim okupljanjima slati poruku institucijama da nisu zaboravili strašnu tragediju koja se dogodila u Banjaluci u martu 2018. godine.

David Dragičević je mladić koji je nestao u Banjaluci 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću Crkvene u Vrbas.

U prvom momentu policija je tvrdila da se radi o zadesnoj smrti, da bi slučaj kasnije bio prekvalifikovan kao ubistvo. Zbog nezadovoljstva policijskom istragom, građani i grupa “Pravda za Davida” su se počeli okupljati od 26. marta 2018. godine sa osnovnim zahtjevom da se sazna istina o stradanju mladića Davida Dragičevića.

Krajem 2019. godine nakon velikih protesta u centru Banja Luke policija Republike Srpske, zabranila je okupljanje članovima grupe “Pravda za Davida”.

(BN)

Slične objave

Srbi bez mandata, HDZ-u pet

M.

Požar u Sarajevu: Jednu osobu ugušio dim, izgorjela dva automobila

M.

Policija evakuisala prisutne u diskoteci zbog lažne dojave o POSTAVLJENOJ BOMBI

M.

Ostavite komentar