24. Decembra 2021.

Nema nazad, ZSO mora biti formirana

Big Portal

Ona je za srpski list prištinsko “Јedinstvo” istakla da međunarodna zajednica, posebno oni međunarodni faktori koji su priznali jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, moraju da utiču na efikasniji način na Prištinu, da se vrati za pregovarački sto.

Brnabićeva je rekla da uopšte ne vidi opciju da se sada ide nazad i poništavaju svi dogovori Beograda i Prištine, te podsjetila da je Beograd ispunio sve, a Priština ništa.

Brnabićeva je naglasila da Priština mora da realizuje sve sporazume, uključujući i da formira ZSO, jer to je i međunarodni sporazum čiji je garant EU.

Ona je za premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija rekla da je “ideološki fanatik”, ako misli da je Kosovo nezavisna država, te dodala da je to najviše i plaši, zato što to ne donosi ništa dobro ni za Albance, ni za Srbe na Kosovu i Metohiji, ni za cijeli region.

  • Ono što Kurti ne vidi kao političar je, da poslova, radnih mesta i investitora neće biti, radnih mjesta neće biti, dok se ne postigne dogovor sa Beogradom. Niko neće investirati u teritoriju kojoj se ne zna status – rekla je Brnabićeva.

Govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan, Brnabićeva je navela da ta inicijativa predstavlja zaštitu zajedničkih interesa i drugačiju budućnost, prije svega, za mlade do ulaska u EU.

Ona je rekla da se nada da će se uskoro svi ostali u regionu pridružiti ovoj inicijativi i da će ona za ekonomiju značiti puno.

Brnabićeva je rekla i da Srbija u ovom trenutku najviše ulaže u Kosovo i Metohiju, te najavila da će uskoro u Gračanici biti otvoren prvi digitalni centar, te da se zato razmišlja i o tome da se vrate matične knjige u srpske opštine na području Kosova i Metohije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare