9. Oktobra 2022.

Nema kraja: Sipaćete manje, plaćaćete više

Big Portal

Kako kažu, čekaju da vide koliko će poskupjeti rafinerije, na osnovu čega će i oni odrediti cijene u maloprodaji u Srpskoj, javlja Srpskainfo.

U Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima pri Privrednoj komori RS kažu da se u narednom periodu očekuje rast cijena goriva, a za koliko, moći će reći tek u utorak.

“Već početkom sedmice koja je iza nas, kompanije iz Evrope koje se bave prodajom derivata, kao i rafinerije iz kojih se distributeri snabdijevaju, povećale su cijene dizela. Razlozi poskupljenja su globalna situacija na finansijskim tržištima, nepovoljna bezbjednosna situacija i moguća ograničenja postojećih ruta snabdijevanja”, kaže za Srpskainfo predsjednik ove grupacije Dragan Trišić, koji naglašava da u posljednjih mjesec dana nije bilo značajnijih promjena cijena na tržištu Srpske.

I iz „Krajinapetrola“ poručuju da će maloprodajne cijene naftnih derivata u Srpsku naredne sedmice biće veće, što je posljedica naglog porasta ulaznih cijena.

“Ulazne cijene naftnih derivata u Srpskoj biće više za od 10 do 15 feninga, nego trenutne maloprodajne”, ističe za Srpskainfo direktor za komercijalne poslove “Krajinapetrola” Ognjen Erić.

Prema njegovim riječima, problema u snabdijevanju ne bi trebalo da bude.

Srpskainfo

foto: ilustracija

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare