NEMA IZLAZAKA ZA STARIJE OD 65 Republika Srpska uvodi stroge mjere ZABRANE KRETANJA - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

NEMA IZLAZAKA ZA STARIJE OD 65 Republika Srpska uvodi stroge mjere ZABRANE KRETANJA

Republički štab za vanrednu situaciju RS je donio zaključak o ograničenju i zabrani kretanja lica u RS zbog korona virusa potvrdio je predsjednik Vlade RS Radovan Višković.

– Zabranjuje se kretanje građanima starijim od 65 godina, te svim grašanim u RS od 20 časova do pet ujutru. Ovo se ne odnosi na ljude kojima poslodavac izda potvrdu da moraju zbog procesa rada, lica kojima potvrdu za kretanje izdaje MUP RS – rekao je Višković.

Takođe, zabrana se ne odnosi na ljude kojima je neophodna zdravstvena zaštita te pripadniciam MUP i drugih agencija za bezbjednost.

– Donesen je i zaključak za zabranu okupljanja u vjerskim objektima. Preporučuje se crkvama i vjerskim zajednicama da bogosluženje obavljaju na način koji ne ugrožava sprečavanje širenje epidemije – dodao je predsjednik Vlade.
Zaključak stupa na snagu odmah.

– Od ovog momenta zaključci stupaju na snagu, a od večeras prema licima koji se nađu iz opravdanih sanga na putu, poput vozača. Na profesionalne vozače se neće odnositi ova kao ni drugi mjere. Neće se večeras primjenjivati mjere i prema onima koji nisu stigli da obzbijede potvdu poslodavca. U punom kapacitetu, zabrana će se primjenjivati od sutra pa do 30. marta, što podrazumijeva i izricanje kazni – jasan je Višković.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Titova vila u Njujorku prodata za 50 miliona dolara, evo koliko će dobiti BiH

Vanja A

Vučić i Hil o bilateralnoj saradnji i problemima u regionu

M.

Putin u petak sa liderima oslobođenih teritorija, potpisivanje sporazuma o ulasku u sastav Rusije

M.

Ostavite komentar