Nema dozvole za peticiju na trgu - BIGportal.ba
Banja Luka

Nema dozvole za peticiju na trgu

Gradska uprava Banjaluka odbila je zahtjev narodnih poslanika Jelene Trivić i Draška Stanivukovića za postavljanjem štanda na Trgu Кrajine tokom ove sedmice, na kojem bi se potpisivale peticije da se odobre okupljanja na trgu i da se hitno riješi problem piralena. U obrazloženju Gradske uprave Banjaluke je navedeno da dozvola…

Gradska uprava Banjaluka odbila je zahtjev narodnih poslanika Jelene Trivić i Draška Stanivukovića za postavljanjem štanda na Trgu Кrajine tokom ove sedmice, na kojem bi se potpisivale peticije da se odobre okupljanja na trgu i da se hitno riješi problem piralena.

U obrazloženju Gradske uprave Banjaluke je navedeno da dozvola može biti izdata od ponedeljka, 15. jula, zbog ovosedmičnog održavanja turnira u malom fudbalu „Jelen kup Banjaluka“.

„Malo je neobično što na Trgu Кrajine nema mjesta za štand veličine jedan metar kvadratni, koji bi stajao na samom uglu trga. Međutim, ovo odlaganje nas neće zaustaviti. Od naredene sedmice krećemo sa prikupljaljnjem potpisa za ove dvije inicijative, a nakon toga ćemo se baviti problemom diploma zaposlenih u javnom sektoru“, istakao je Stanivuković.

On je demantovao pisanje pojedinih medija da se odustalo od protesta koji su prethodna dva četvrtka održavani u parku „Mladen Stojanović“.

„Nismo nikada rekli da će protesti biti održavani svakog četvrtka. I to zavisi od dinamike ispunjavanja naših zahtjeva. Policijska represija u Banjaluci je nakon prvog protesta smanjena, što smatram kako našom, tako i zaslugom svih ljudi koji su bili sa nama u parku, ali i zaslugom svih koji su se prethodnih mjeseci u Banjaluci borili za svoja i naša prava. Naredna aktivnost je potpisivanje peticija. Mi koristimo svaki vid legitimne borbe – od protesta i peticija, do institucionalne u NS RS da ovi zahtjevi budu ispunjeni i da Banjaluka i Republika Srpska budu bolje mjesto za život“, rekao je Stanivuković.

„Mi smo sa dva dosadašnja skupa, održana u parku ‘Mladen Stojanović’ pokazali da protestujemo na civilizovan način, jer nije bilo nijednog incidenta, iza nas ni papirić nije ostao i sve je bilo u skladu sa Ustavom i važećim zakonima“, rekla je Jelena Trivić.

„Očigledno je da Gradska uprava i gradonačelnik pokazuju strah od mišljenja naroda. Našem Viber stiker gradonačelniku preporučujem da proputuje glavnim evropskim gradovima i na trgovima vidi štandove na kojima se pokreću različite inicijative i kako se na taj način poštuje različitost mišljenja. Ovakvim ponašanjem prvog čovjeka grada, Banjaluka ne može biti evropska prestonica ičega. Svakim svojim potezom me sve više iznenađuje, jer je uvijek važilo mišljenje da je on progresivnija struja svoje stranke“, istakla je Trivićeva.

Informativna služba PDP-a

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 24.01.2022.godine

Vanja A

U nedjelju obustava saobraćaja u centru Banjaluke

M.

Danas prva i treća doza Fajzera: Nervoza u redu na vakcinalnom punktu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar