NEMA DOČEKA NOVE GODINE NA TRGOVIMA Vatromet u ponoć, ali neće biti masovnih okupljanja - BIGportal.ba
Region Vijesti

NEMA DOČEKA NOVE GODINE NA TRGOVIMA Vatromet u ponoć, ali neće biti masovnih okupljanja

Novogodišnje i božićne praznike građani Srbije će po svemu sudeći, provesti u svojim domovima.

Sve je izvjesnije da tradicionalnih dočeka na trgovima u Beogradu, ali i drugim gradovima širom Srbije, ovoga puta neće biti.

– Ove godine neće biti organizovana tradicionalna manifestacija za djecu ispred Hrama Svetog Save „Božićno seoce”. Isto tako neće biti ni onih kućica u centru grada, ali ćemo obezbijediti da preko nekih televizija bude prenos dočeka Nove godine. Organizovaćemo jedan zanimljiv program na nekoliko lokacija gdje će, između ostalog, mladi muzičari pjevati pjesme o Beogradu, ali bez publike. Imaćemo i vatromet u ponoć, ali neće biti masovnih okupljanja – objelodanio je juče zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kako je dodao “vodiće se računa da ljudi ne budu zaraženi, sve će biti prilagođeno situaciji”

– Neće biti masovnih okupljanja, bilo bi suludo da Grad to organizuje – dodao je Vesić.

Dakle, zbog epidemije korona virusa ove godine će izostati tradicionalni koncert ispred Doma Narodne skupštine (ranije na Trgu republike) koji je uvijek okupljao desetine i desetine hiljada Beograđana, ali i turista iz svih krajeva planete, piše Blic.

S obzirom da je trenutno na snazi zabrana okupljanja više od pet na otvorenom i zatvorenom, te da je teško vjerovati da će situacija biti bolja za nešto više od mjesec i po dana, u novu 2021. ćemo po svemu sudeći ući u “kućnoj varijanti”.

Naravno, ostaje da se vidi šta će biti sa eventualnim dočecima po restoranima koji trenutno mogu da rade do 23.00 časa, pa i da imaju više od petoro gostiju, pod uslovom da poštuju druge propise, prije svega o držanju distance među posjetiocima.

Danas objavljeno

“Sukob u Ukrajini doveo do novog Hladnog rata”

M.

Patrijarh Kiril pozvao rukovodstvo zemlje da se okrene Istoku

M.

Minsk će i 2023. plaćati ruski gas u rubljama

M.

Ostavite komentar