15. Marta 2021.

Nelson odgovorio porodici Memić: Rastužilo me vaše pismo

Big Portal

“Poštovani gospodine Memiću, primite moje iskreno saučešće zbog gubitka vašeg sina Dženana. Rastužilo me Vaše pismo u kojem ste opisali detalje Vaše petogodišnje borbe za zadovoljenje pravde. Iako ne mogu komentarisati istragu koja je u toku, ono što Vam mogu reći je da je Ambasada SAD u Sarajevu i dalje posvećena pružanju podrške uslovima u kojima odgovoran, profesionalan i neovisan pravosudni sektor može funkcionisati i u kojem je svaki pojedinac jednak pred zakonom”, navodi se u odgovoru američkog ambasadora.

Memić je u pismu iznio detalje svoje petogodišnje borbe.

“Ja i moja porodica se pet godina grčevito ali časno i pošteno borimo za istinu i pravdu vezano za rasvjetljavanje ubistva moga sina Dženana Memića. Javnosti je poznato kroz šta smo sve prošli za ovih pet godina. Nakon dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda u Sarajevu, kojima je utvrđeno da se saobraćajna nesreća nije ni desila, Tužilaštvo BiH je, po našoj krivičnoj prijavi podnesenoj protiv 45 poznatih lica (tužilaca, policajaca, doktora, itd), i više nepoznatih lica, otvorilo istragu vezano za ometanje istrage ubistva našeg Dženana”, navodi se u pismu, prenosi Avaz.ba.

On je tada upoznao ambasadora i sa pritiscima koji se vrše na Tužilaštvo BiH.

“Niko nema pravo da zaustavi borbu za istinu i pravdu u slučaju Dženan Memić, ali i u svim drugim slučajevima. Molim Vas da poduzmete sve što je u Vašoj nadležnosti kako bi se Tužilaštvu BiH omogućilo da pokrenutom istragom utvrdi ko su ubice, kao i odgovornost onih koji su učestvovali u zataškavanju očiglednog ubistva i njihovih nalogodavaca”, naveo je u pismu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare