Neko je kupio Porsche 911 s bojom vrednom 83.000 evra - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Neko je kupio Porsche 911 s bojom vrednom 83.000 evra

Većina ljubitelja automobila sigurno bi bila zadovoljna “potpuno normalnim” Porscheom 911 Turbo S, uostalom cena tog sportskog automobila nije baš mala i kreće od oko 218.000 evra. Međutim, nekim kupcima to jednostavno nije dovoljno jer žele da se njihovo vozilo jasno ističe od ostalih.

Jedna od stvari koja to omogućava je Porsche Exclusive Manufaktur – na primer, s posebnom bojom nazvanom Chromaflair, koja je dostupna samo za seriju 911. Kako prenosi Revija HAK, američki zastupnik Porsche Exchange sa sedištem u Hajlend Parku u američkoj saveznoj državi Ilinoj upravo je prodao Porsche 911 Turbo S sa takvom bojom. Doplata za boju iznosi skoro 83.000 evra, a za to biste u osnovnoj opremi dobili i potpuno novi Porsche 718 GTS 4,0.

Vozilo je navodno prvi Porsche 911 Turbo S generacije 992, koji sme da nosi boju Urban Bamboo Chromaflair. S prodajnom cenom od 302.410 evra, ovo je najskuplji Porsche 911 iz generacije 992, izveštava Porsche na svojim društvenim mrežama. Naravno, ovaj 911 ima još nekoliko dodataka koji su na kraju povećali konačnu prodajnu cenu – na primer krov od ugljeničnih vlakana.

Zašto Chromaflair boja toliko košta? Zato što je obrada pigmenata izuzetno složen i u potpunosti ručni rad. Višeslojne pahuljice koje sadrži su mikroskopske debljine jednog mikrometra dok je recimo čovekova kosa 50 puta gušća. Pahuljice sadrže aluminijumsko jezgro koje je okruženo staklenim slojem a promenom debljine ovog staklastog sloja stvaraju se različite boje. Na kraju, u Porscheu su odlučili da ofarbaju i daljinski ključ vozila. To je verovatno gratis usluga.

Izvor:Revijahak.hr
Foto: Porsche

Danas objavljeno

Dacia razočarala na testu bezbjednosti – samo 2 zvjezdice za Sandero Stepway i Logan

Vanja A

Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron stupili na scenu

Vanja A

Galerija: Bentley Continental GT Speed Convertible – luksuzni sportski kabrio

Vanja A

Ostavite komentar