27. Juna 2020.

“Neki se pretvaraju da šire poruku slobode i progresa”

Big Portal

Ekstremisti se javljaju tokom protesta širom zemlje.

U memorandumu upućenom policiji i tužiocima, Bar je istakao da su “ekstremisti uključeni u neodbranjiva nasilnička dela s ciljem da podriju javni red i mir”, među koijima su napadi na policajce, uništavanje imovine i pretnje nedužnim ljudima.

Dodao je da demonstranti pripadaju velikom broju ideologija.

“Neki se pretvaraju da šire poruku slobode i progresa, ali u stvari su snage anarhije, destrukcije i prisile”, naveo je Bar.

On je apostrofirao militantni antivladin pokret poznat kao “bugalu” i levičarsku Antifu kao one koji predstavljaju “stalnu pretnju bezakonjem”.

Iako uglavnom mirni, protesti koji su se u proteklih meseca dana proširili širom SAD u pojedinim slučajevima su postali nasilni, a predsednik donald Tramp i njegovi saradnici za to optužuju levičarske ekstremiste među demonstrantima.

Tramp je juče pozvao je na hapšenje demonstranata koji su uključeni u ovonedeljni pokušaj rušenja statue generala i nekadašnjeg predsednika Endrua Džeksona u parku ispred Bele kuće.

“Ovlastio sam Saveznu vladu da uhapsi svakoga ko je uništio ili oštetio bilo koji spomenik, statuu ili drugu takvu saveznu imovinu u SAD i kazni zatvorskom kaznom u trajanju do 10 godina prema Zakonu o očuvanju spomenika veterana ili drugim primenljivim zakonima”, tvitovao je Tramp.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare