"Neki ne žele da se rat završi... Ne ignorišite Moskvu" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Neki ne žele da se rat završi… Ne ignorišite Moskvu”

Međunarodna zajednica ne može da okonča rat u Ukrajini tako što će ignorisati Moskvu.

To je u petak izjavio direktor za komunikacije predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Fahretin Altun, uoči sastanka Erdogana i ruskog predsednika Vladimira Putina u Sočiju.

“Istina je da neki od naših prijatelja ne žele da se rat završi. Oni liju krokodilske suze”, rekao je Altun za Rojters i naveo da “neki aktivno pokušavaju da ugroze turske napore”, ne preciziravši na koga misli.

Sastanak Erdogana i Putina, koji se održava manje od tri nedelje od razgovora dvojice lidera u Teheranu, održava se nakon što je Turska pomogla da se postigne sporazum o izvozu ukrajinskih žitarica Crnim morem, a Altun je ocenio da taj sporazum potvrđuje uspeh napora koje je uložila Ankara, kao i direktne diplomatije Erdogana i Putina.

“Međunarodna zajednica ne može da okonča rat u Ukrajini ignorisanjem Rusije. Diplomatija i mir moraju da prevladaju”. poručio je Altun.

Sastanak Erdogana i Putina zakazan je za kasnije danas.

Biće to drugi susret Erdogana i Putina za 17 dana, pošto su se prethodno sastali u Teheranu, na trilateralnom sastanku s predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem.

B92.

Danas objavljeno

Izbori u Brazilu: Bolsonaro ili Lula?

M.

Opšti izbori u BiH

M.

Crna Gora: Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina

M.

Ostavite komentar