12. Jula 2022.

Nekada samo za nudiste: Skrivena plaža za koju su znali lokalci postala hit u regionu

Big Portal

Otkako su svetski mediji poput CNN-a, Voguea pisali o plaži Nugal, ali i zahvaljujući društvenim mrežama do tad nepoznati komadić obale Jadranskog mora postao je prilično popularan.

Portal European Best Destination proglasio ju je trećom najlepšom plažom u Evropi 2019. godine, a 2020. godine američki magazin Condé Nast Traveler izdvojio ju je kao jednu od 25 najlepših evropskih plaža.

Condé Nast Traveler napomenuo je da je, kako bi došli do ove lokacije, potrebno spustiti se niz liticu i gaziti kroz borovu šumu oko 40 minuta.

“Spektakularan pogled s dna – plaža je dramatično okružena strmim liticama s obe strane – i hladna kristalna voda čine je vrednom putovanja”, navodi se u članku iz 2020.

Kao poseban savet izdvojili su: “Dođite nakon jake kiše i moći ćete da uočite vodopad od približno 10 metara kako se spušta niz najseverniju liticu”.

Dok su ranije za plažu znali samo lokalci, uz pomoć društvenih mreža postala je prilično poznata. Takođe, ranije je bila rezervisana isključivo za nudiste, dok danas postoje dva kopnom podeljena dela – jedan namenjen za nudiste, a drugi za ostale.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare