Nekada profesorka, danas najbogatija Ruskinja - Ko je Tatjana Bakalčuk? - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Nekada profesorka, danas najbogatija Ruskinja – Ko je Tatjana Bakalčuk?

Najbogatija žena u Rusiji je Tatjana Bakalčuk, vlasnica i osnivač internet prodavnice Vajldberis (Wildberries), objavio je američki časopis “Forbs”.

Njeno bogatstvo je, prema “Forbsu”, dostiglo 1,4 milijarde dolara.

Bakalčuk je sa čelne pozicije “svrgnula” dugogodišnju liderku na toj rang listi, Elenu Baturin, šeficu kompanije “Inteko menadžment” i udovicu bivšeg gradonačelnika Moskve Jurija Lužkova, a čije je bogatstvo procenjeno na 1,2 milijarde dolara, prenosi agencija Tass.

Baturina je bila na vrhu liste najbogatijih Ruskinja još od 2004.godine.

Bakalčuk je ranije bila profesorka engleskog jezika, a posao onlajn kupovine započela je dok je bila na porodiljskom odsustvu kako bi obezbedila novac za svog sina.

Počeci su bili skromni. U proleće 2004. godine, Bakalčuk i njen suprug su shvatili da ne zarađuju dovoljno jer su se troškovi značajno povećali dolaskom naslednika na svet. Odlučili su da osnuju onlajn prodavnicu, prvi paketi su na njihovu adresu stizali gradskim prevozom, a porodični dom postao je skladište. Tri godine kasnije, postala je lider u industriji.

Američki časopis napominje da je nova procena bogatstva Tatjane Bakalčuk rezultat rasta prometa od 88 odsto, na 223,5 milijardi rubalja (3,63 milijarde dolara), koji je zabeležila njena internet prodavnica Vajldberis 2019. godine.

Prema “Forbsu”, Bakalčukova je prvi put ušla na listu najbogatijih ljudi u Rusiji 2018. godine, kada je njeno bogatstvo procenjeno na 600 miliona dolara. Godinu dana kasnije, imovina joj se skoro udvostručila, što joj je omogućilo da zauzme drugo mesto iza Baturine.

Onlajn prodavnica Vajldberis postoji 15 godina i posluje u zemljama Evroazijske ekonomske unije. Prisutna je na tržištima Rusije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Jermenije i Poljske, navodi Tass.

Danas objavljeno

Dadilja djece Anđeline Džoli: “Sklona je piću”

Vanja A

Koza upala u kancelariju i ukrala papire

Vanja A

Trudnica se povezala sa skotnom macom lutalicom, pa postale majke u isto vrijeme

Vanja A

Ostavite komentar