“NEKA SASLUŠAJU LJUDE” Brnabićeva apelovala da vlast Crne Gore ide u dijalog sa Srbima - BIGportal.ba
Region Vijesti

“NEKA SASLUŠAJU LJUDE” Brnabićeva apelovala da vlast Crne Gore ide u dijalog sa Srbima

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić apelovala je da vlast u Crnoj Gori stupi u dijalog sa građanima koji se ne slažu sa Zakonom o slobodi vjeroispovjesti i sasluša zbog čega su zabrinuti.

Brenabićeva je napomenula da je riječ o 29 odsto stanovništva i njihovim osnovnim ljudskim pravima, te apelovala da se uvaži ono zbog čega su zabrinuti.

– Izražavam puno poštovanje prema Vladi Crne Gore i njihovoj suverenosti, samo je moja molba da na što otvoreniji mogući način saslušaju šta ljudi imaju da kažu, zbog čega su zabrinuti, šta ih muči – rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Ona je navela da joj je drago što je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji rekao da Brisel sa pažnjom prati situaciju u vezi sa tim crnogorskim zakonom.

Brnabićeva je dodala da je veoma tanka linija za Srbiju da istovremeno podržava svoj narod, Srpsku pravoslavnu crkvu, vjerske slobode i osnovna ljudska prava u Crnoj Gori, a da se ne miješa u unutrašanja pitanja jedne suvernee države.
Ona je istakla da nikome ne odgovara nestabilnost i da je regionalna stabilnost princip “broj jedan” politike Srbije.

Kada je riječ o Kosovu i Metohiji, Brnabićeva je ocijenila da poziv i SAD i zvaničnika EU da ukine takse na srpsku robu predstavlja ogroman pritisak na Prištinu.

Ona je napomenula da je specijalni izaslanik američkog predsjednika Ričard Grenel putem društvenih mreža pozvao Prištinu da ukine takse na srpsku robu, te ocijenila da nikad jasnija poruka nije bila od SAD da te takse moraju da se ukinu.

Brnabićeva je podsjetila da su istu nedvosmislenu i direktnu poruku poslali i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji i visoki predstavnik EU Žozep Borelj, što je ogroman pritisak na Prištinu.

– (Prištiski premijer) Aljbin Kurti je jedno pričao, a sada je drugačija odgovornost na njemu. Jedno je kad ste u opoziciji, a drugo kad ste direktno odgovorni za odnose Pritšine sa SAD i EU. Videćemo kako će dalje ići. Nadam se da će takse biti ukinute – rekla je Brnabićeva.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Ministar Lučić sproveden u zgradu SIPA, uhapšena još jedna osoba

Vanja A

Pronađen i drugi pilot nakon pada hrvatskog MiG-a

Vanja A

Vlada Srpske: Zahtjev Savjetu ministara za dozvolu izvoza peleta

Vanja A

1 Komentar

racic 9 Februara, 2020 at 11:04 am

Paradoksalno je, bez uvrede bilo kome, da od ovolikih vajnih Srba i srbendi
pravoslavlje brani jedan pripadnik takozvane gej populacije ???
Svaka cast (ipak) gospodjo Brnabic, mozda i bude neke vajde od vas lgbt hibrida.

Odgovori

Ostavite komentar