Nek vam kuća zamiriše na VANILICE, isprobajte ova tri provjerena recepta, jedan je sa PUDINGOM - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Nek vam kuća zamiriše na VANILICE, isprobajte ova tri provjerena recepta, jedan je sa PUDINGOM

Svi volimo vanilice, prhke, mekane, vraćaju u detinjstvo. Vremenom, domaćice su igrale sa receptom, pa su i vanilice dobile varijaciju na temu, ali za sve ljubitelje onih klasičnih, tu je recept i za njih!

Vanilice na starinski način

Vanilice su svima omiljeni kolač

Potrebno je

220 g masti, 500 g brašna, 4 kašike šećera, 1 jaje, 1 žumance, 1 limun, džem po želji, šećer u prahu, kesica vanilin-šećera

Priprema

Penasto umutite mast, a zatim dodajte jaje, žumance, šećer i sok od limuna. Na kraju dodajte brašno, malo izmešajte varjačom, a onda sve prebacite na radnu površinu i dobro umesite rukama. Testo razvucite oklagijom. Čašicom ili okruglom modlom vadite krugove, poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180–200 stepeni oko 15 minuta. Tople vanilice premažite pekmezom i spajajte po dve, pa ih valjajte u šećer u prahu pomešan sa vanilin-šećerom.

Vanilice sa mandarinama

Potrebno je

200 g masti, 4 kašike šećera, 1 žumance, 1 jaje, sok i rendana kora 1 mandarine, 100 g mlevenih oraha, 400 g brašna, 300 g džema od bresaka, 50 g prah-šećera, kesica vanilin-šećera

Priprema

Mast penasto umutite sa šećerom, a zatim dodajte žumance i jaje, sok i rendanu koru mandarine. Dodajte brašno i mlevene orahe, zamesite testo i ostavite malo da odstoji. Testo razvucite na pobrašnjenoj radnoj provršini do debljine od oko pola centimetra, pa modlom vadite pogačice. Poređajte ih u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta, pazeći da ostanu bele. Polovinu pečenih vanilica premažite pekmezom, preklopite drugim delom i uvaljajte u prah-šećer koji ste pomašali sa vanilin-šećerom.

Vnilice sa pudingom

Potrebno je

250 g margarina, 3 kašike šećera, 3 kesice pudinga od vanile, 200 g brašna, džem po želji, šećer u prahu, vanilin-šećer

Priprema

Umutite margarin sa tri kašike šećera. Dodajte puding, pa postepeno brašno i vanilin-šećer. Testo rastanjite na debljinu od oko pola centimetra i čašicom ili modlom vadite krugove. Ređajte ih u pleh i pecite na 200 stepeni da ostanu bledožuti. Kad su pečeni, po dva spajajte marmeladom i uvaljajte ih u šećer u prahu pomešan sa vanilin-šećerom.

Više recepata možete da pronađete na našem sajtu SUPERRECEPTI.RSJ.V.

Danas objavljeno

Nije za one koji broje kalorije: Novi srpski specijalitet – ćelepinje

Zeljka

Punjeni paradajz možete poslužiti kao glavno jelo ili prilog

Vanja A

Cvijet pogača: Nježna kao pamuk

Zeljka

Ostavite komentar