21. Septembra 2022.

Nedović: Nerealno je da sam u Zvezdi; Igrači Srbije su ispražnjeni

Big Portal

Nedović je odigrao dve utakmice u grupnoj fazi u Pragu, a potom nije zaigrao u Berlinu, uprkos terapijama na koje je išao tokom prvenstva.

Nakon svega, priključio se crveno-belima koji će u sredu otputovati na Kipar na poslednji pripremni turnir pred početak nove sezone na Jadranu.

“Odradio sam svoj plan oporavka dok je ekipa bila u Turskoj. Lagano ću da se uvodim u rad. Mogao sam ja i ranije da počnem, ali nije bilo potrebe za žurbom. Ne treba meni puno, ja sam već bio u trenažnom procesu sa reprezentacijom. Ako mogu da kažem, biću top za prvo kolo”, rekao je Nedović novinarima.

Kakav je osećaj ponovo biti u Zvezdi?

“Nerealno je. Sada kada sam prilazio, vratila su se sećanja. I dalje nisam svestan da sam tu. Kada prvi put istrčao pred navijače i budem odigrao prve minute, verovatno ću postati svestan. Ja kao da još čekam trenutak kada ću otići u inostranstvo. Nerealno je, ali naviknuću se”.

Ima li umora?

“Više psihičkog i emotivnog, nego fizičkog. Sve što se dešavalo na Evropskom prvenstvu nas je emotivno ispraznilo. Bio sam deo ekipe 2015. kada smo protiv Litvanije ostali bez finala, ali sada je bilo gore i vidim po drugim igračima da nas je sve pogodilo i da su svi psihički bili ispražnjeni posle ovog prvenstva”.

Pokušao je Nedović tokom prvenstva da se vrati i da ide na tretmane. Ali, nije uspeo da se vrati.

“Da nisam otišao na to, ja bih izludeo u Pragu, da nisam radio ništa i samo sedeo u hotelu. Išao sam na tretman i to je bilo ohrabrujuće i bilo mi je rečeno da ću moći da igram u polufinalu da sam hteo da forsiram. Nažalost, nije bilo potrebe za tim, ali taj tretman će mi dobro doći svakako”.

https://www.instagram.com/p/CixBNAmLYaC/

Nedović je istakao da je malo razgovarao sa trenerom Jovanovićem, a tek će se bolje upoznati sa njegovim zamislima tokom predstojećih priprema na Kipru.

“Mislim da smo lepo popunjeni na svakoj poziciji i da na svakoj imamo po dva ili negde tri kvalitetna igrača. Malo vremena je potrebno da se uigramo, gledao sam utakmice u Turskoj i potrebno je vremena”, rekao je Nedović.

Od njega će se očekivati da bude vođa novog tima Crvene zvezde.

“Mislim da imam dovoljno iskustva da budem vođa. Pripremam se u glavi za to. Znam da to ovde nije lako i sve to sam uzeo u obzir kada sam odlučio da se vratim. Mislim da sam dovoljno zreo za sve to i jedva čekam“.

Zvezda će, deluje, biti ofanzivnija od onoga što su navijači navikli pod nekim prethodnim trenerima.

“Vidim dosta slobode u igri i mislim da je to isplanirano u odnosu na ekipu koju trener ima. Mi stariji ćemo mu pomoći, jer je mlad trener i prvi put će biti u ovako bitnoj ulozi. Zajedničkim snagama moramo svi da radimo ka istom cilju”, zaključio je Nedović i otkrio da će nositi broj 26.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare