NEDJELjA PROĐE - MERIMA NjEGOMIR: Ostale su sjajne pjesme, dok one žive i Džej će živjeti u nama - BIGportal.ba
Ex Yu

NEDJELjA PROĐE – MERIMA NjEGOMIR: Ostale su sjajne pjesme, dok one žive i Džej će živjeti u nama

Još jedna nedelja je otišla. Nedelja u kojoj su otišli mnogi dobri ljudi i, naravno, Džej. Ostale su samo pesme. O pesmama smo razgovarali sa našom legendarnom pevačicom Merimom Njegomir.

* Napustio nas je veliki pevač duše Džej Ramadanovski.

– Izuzetno mi je žao. On je bio potpuno poseban. Pevao je na svoj način, niko ga nije imitirao. Prosto je bio svoj. Sličan po karakteru mu je bio Toma Zdravković, koji je živeo danas za danas. Oni će živeti u nama sve dok žive njihove pesme.

* Koju Džejevu pesmu najviše volite?

– Njegovu prvu pesmu “Zar ja da ti brišem suze”. Kada je ona izašla, kupila sam kasetu, iako ni svoje kasete ne kupujem. Vremenom se od puštanja izlizala, pa sam je kupila ponovo. Sve pesme su mu bile sjajne.

* Kako i gde provodite vreme u ovo doba korona očaja i čemera?

– Na Savi, kod Ostružničkog mosta, u jednoj lepoj kućici. Gledam svakog jutra u reku i uživam. Pridržavam se svih propisanih mera. A naše ljude bih podsetila na jednu lepu izreku: čuvaj se, i bog će te čuvati.

* Može li pesma da bude lek za naše napaćene duše?

– I pesma je lek koji pomaže u najtežim momentima. Treba pevati, i budimo optimisti.

* Naravno, vi pevači ste rođeni da pevate, a posla je sve manje.

– Svako treba u sebi da nađe motiv da sve ovo lakše prođe. Nije lako, jer se ne zna dokle će ovo da traje. Što se mene tiče, u poslu sam, snimam neke muzičke TV emisije.

* Može li ovo vreme da bude inspiracija za nove pesme?

– Sigurno da može. Ko je kreativan, naći će u bilo kojoj situaciji motiv za pesmu. Poznato je da se najlepše pevalo kada je teško. A i pesme su nam više tužne nego vesele.

* Šta trenutno slušate?

– Slušam sevdalinke i rusku muziku i njihovu čuvenu pevačicu Pelagiju. Uživam u tome, i na trenutak zaboravim na sve ostalo.

* Da li i vi nešto pevate za svoju dušu?

– I ja pevam sevdalinke. I vašu omiljenu pesmu “Ivanova korita”, koja je moj najveći hit i zaštitni znak. Borim se svim snagama, a najviše pesmom.

* Koji su vam planovi kada sve ovo jednom prođe?

– U planu mi je solistički koncert na “Kolarcu” ili u Sava centru kada se budu otvorili. Već pripremam repertoar. Uskoro ću snimiti i pesmu Slavka Stefanovića Slavkonija. Nadam se da će to biti moj sledeći veliki hit.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?

– Ne znam šta bih vam pored svega ovoga još rekla. Možda ova košava koja je danima duvala, a ja sam je slušala kroz prozor u svojoj kući na Savi.

Danas objavljeno

Draganu Bjelogrliću prijeti šest mjeseci zatvora

Vanja A

Brena razjasnila misteriju da li su ona i Boba usvojili dječaka?!

Vanja A

Ella Dvornik se pohvalila novim grudima: “Hvala Srbija, dobar je dekolte”

Vanja A

Ostavite komentar