17. Novembra 2021.

Neda Ukraden otkrila koji nadimak joj je dao Toma Zdravković

Big Portal

Pevačica Neda Ukraden otkrila je da bi uskoro trebalo da završi svoju autobigrafiju. Naime, u planu je da putem ove knjige sve tajne isplivaju u javnost, a pominjaće se i političari kojima je Neda pevala.

– Rukopis sam završila, moram još nešto malo da sredim. Postoje divne fotografije koje su ilustracija tog vremena. To je priča o meni i karijeri, zemlji koje više nema, gradu u kom sam živela, o jednom celom muzičkom miljeu, ali i čitavom nizu sjajnih kolega. Ja sam neposredan učesnik i svedok svemu tome. U knjizi će se naći i značajne ličnosti kojima sam pevala, od Josipa Broza Tita do Muamera Gadafija. Govoriću o ljubavima o kojima do sada nisam pričala. Biće raznih tajni. Meni je najveća bol ‘92. godina. Taj nasilni prekid života kada smo roditelji i ja ostali bez svega u životu što smo stekli decenijama unazad. Sve ono što smo kućili, nameštali, obrađivali, bez svega smo ostali. U tom trenutku nemaš kome da se žališ i da se obračunavaš. Sama sam svoju bol i napore nosila – rekla je Neda i dodaje da ništa knjigom neće morati da demantuje.

Marina je bila jedinstvena

– Nikada nisam bila žrtva laži, ali uvek postoji nešto što vas zaboli, što je površno i uvredljivo. Koliko dugo radim i postojim, toga je malo bilo – smatra pevačica koja je bila saradnik i veliki prijatelj sa pokojnom Marinom Tucaković. Neda ističe da se više nikada takav autor neće roditi.

 Marina je bila sjajan autor, teško da će to neko moći da izimitira. Otišao je sjajan pesnik pevane muzike. Veliki gubitak za estradu. NJene pesme su ostale i to će da živi večno. Imala je širok opus od najvećih pop zvezda do najvećih folkera i narodnjaka. Marina je fantastično znala da za svakoga napiše adekvatan tekst. Ostvarile smo mnogo hitova i zauvek sam joj zahvalna na tome – istakla je Neda za “Blic” i otkrila da je publika razlog zbog kog postoji na estradi preko 50 godina.

– Da me ljudi ne zovu i da nema ko to da sluša, ne bih se ja više pevanjem bavila. To je glavni motiv. Opet sa druge strane, ja volim ovo što radim. U celom regionu nastupam poput Bugarske i Rumunije. Velika je stvar da neko ko ne govori tvoj jezik na trgu peva tvoje pesme poput 10.000 Rumuna – govorila je kroz osmeh pevačica i za kraj otkriva da li je zadovoljna poslednjim albumom “Jednom kada ovo prođe”.

https://www.instagram.com/p/Bk7Rp2fBj4p/?utm_source=ig_embed&ig_rid=cc55a00a-2dcb-40e3-8a69-576907eaea16

Zvao me je lepa moja Koko

Neda je istkla da je bila bliska sa pokojnim Tomom Zdravkovićem i usput se dotiče filma koji je osvojio publiku.

– Poznavala sam Tomu Zdravkovića privatno, stanovali smo u istoj zgradi i zvao me je “lepa moja Kono”. Naravno da je u filmu mašta proradila. Neću da komentarišem činjenice i autorsku slobodu. Meni je fantastično to što je naslovna pesma “Ponoć” zaslužna za više od pedeset posto uspeha tog filma. Ta numera je toliko dobra i jaka, jer je iz toga izašla emocija i povratak slušanju teksta pesama kod mlađe publike. Povratak u neka lepša vremena.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare