"Neće u moje ime odluke niko donositi" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Neće u moje ime odluke niko donositi”

Vučić poručio da pritisci na Srbiju i optužbe koje dolaze sa različitih strana govore o ispravnosti i snazi srpske politike samostalnosti i nezavisnosti.

Upitan kako komentariše izveštaj Pentagona i upozorenje zbog saradnje sa Rusijom i to u trenutku kad je, sa drugih strana, kritikovan za pogoršanje odnosa sa Rusijom, predsednik Srbije je istakao da će odluke o Srbiji nastaviti da donose građjani Srbije, bez obzira na razne pritiske.

“Ti pritisci i optužbe iz celog sveta – iz Amerike da smo bliski s Rusima, a neki u zemlji govore kako smo protiv Rusa…Ja mislim da to dovoljno govori o ispravnosti i snazi srpske politike”, rekao je Vučić i dodao da je ta snaga u našoj samostalnosti i nezavisnosti, u tome da sami donosimo odluke.

“Neće u moje ime donositi odluke niko ni u Vašingtonu, ni u Briselu, ni u Moskvi, ni bilo gde drugo”, rekao je Vučić u Kragujevcu.

On je rekao da odluke o politici Srbije donose gradjani Srbije i da to kaže “s mirom”, iako mnogi ljudi ne znaju kako je teško očuvati nezavisnosti i suočavati se sa pritiscima.

“Video sam sijaset tekstova kako treba Vučiću zapretiti… Vi pretite, a mi ćemo da gradimo i radimo”, rekao je Vučić.

Dodao je i da će Srbija nastaviti da sarađuje sa svetom, dodajući da će uskoro sa “američkim prijateljima” biti potpisani važni ugovori za izgradnju koridora nedaleko od Kragujevca, te da ide u Soči na sastanak sa Vladimirom Putinom.

Svi ti tekstovi i svi pritisci koji se pojavljuju, rezolucije i deklaracije, govore sve što ja saopštavam svakog dana, a to govori o drugačijoj poziciji Srbije, važnosti Srbije, snažnijoj poziciji, ali i njenoj nezavisnoti i samostalnoj politici”, rekao je Vučić.

TANJUG

Danas objavljeno

Za zloupotrebu položaja: Bivša ministarka osuđena na 2,5 godine zatvora

M.

Cijeli svijet zanima odgovor na to pitanje; ne i Bajdena

M.

Nisu odoljeli pritisku Amerike: Suspendovano

M.

Ostavite komentar