"Neće biti zabranjen Youtube" - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

“Neće biti zabranjen Youtube”

Ne postoje planovi da se zabrani Youtube u Rusiji, rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev u godišnjem intervjuu za 20 ruskih televizijskih kuća.

“Niko ne planira da zabrani bilo šta, i Youtube će nastaviti da radi kao i dosad (u Rusiji). Oni koji zarađuju na Youtube-u i dalje će moći da to čine, mada to ne zavisi od vas, već od politike Youtube-a”, rekao je Medvedev, odgovarajući na pitanje blogerke Anastasije Mejeve.

Kako je dodao, Youtube ima striktna pravila o autorskim pravima, kao i ona o poslovnim ugovorima i drugim aspektima komercijalizacije interneta.

Komentarišući zabrane na internetu, ruski premijer je objasnio da one nisu efikasne, da ih je lako zaobići, a da takozvani Zakon o suverenom internetu (Runetu) nije usmeren na zabrane.

“Taj zakon ima potpuno drugi cilj – da nas ne isključe sa interneta ako bi to nekome palo na um. Kada su kod nas počele nesuglasice sa Amerikancima, ozbiljno se razmatralo pitanje da nas isključe iz sistema verifikacije plaćanja. To je ono što se naziva nizak udarac, u stvari, objavljivanje rata. Ipak, govorilo se o tome”, ocenio je Medvedev, piše Sputnik.

“Zašto onda ne bi zavrnuli slavinu koja je povezana sa internetom? Nismo sigurni da nas u određenom trenutku neće isključiti sa nečega”, ocenio je Medvedev, istakavši da se niz funkcija povezanih sa internetom izvršava u SAD.

On je zaključio da će Zakon o suverenom internetu omogućiti da se zaštiti internet u Rusiji.

Rusija je usvojila Zakon o suverenom internetu, takozvanom “Runetu”, koji je stupio na snagu 1. novembra sa ciljem da se zaštiti održivi rad interneta u slučaju pojavljivanja pretnji za njegovo funkcionisanje iz inostranstva.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Xiaomi isporučio 300 miliona Redmi Note telefona ove godine

Vanja A

Google Search će sada prikazivati 6 strana rezultata pretrage umjesto jedne

Vanja A

Od sada možete lakše koristiti PDF dokumenta prilikom Microsoft TEAMS komunikacije

Vanja A

Ostavite komentar