Nebojša Glogovac je plakao 2 puta pred Vojinom Ćetkovićem i to zbog nje! - BIGportal.ba
Ex Yu

Nebojša Glogovac je plakao 2 puta pred Vojinom Ćetkovićem i to zbog nje!

Život legendarnog Nebojše Glogovca obeležilo je i veliko prijateljstvo sa kolegom Vojinom Ćetkovićem.

Proslavljeni srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine od raka pluća u u 49. godini.

Za sobom je ostavio suprugu Milicu i troje dece. Sa prvom suprugom, slikarkom Minom dobio je sinove Gavrila i Miloša, dok je sa Milicom dobio ćerkicu Sunčicu.

Nebojša je imao bogatu glumačku karijeru koja je obilovala brojnim ulogama na filmu, televiziji i u pozorištu za koje je dobio domaća i međunarodna priznanja.

Nebojša Glogovac
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Ne samo da je bio ljubimac publike, već i među kolegama. Studirao je u klasi sa sa Vojinom Ćetkovićem, Sergejom Trifunovićem i Natašom Ninković.

Upravo sa Vojinom vezalo ga je neraskidivo, snažno i iskreno prijateljstvo, a kao kruna toga, bilo je njihovo kumstvo. Naime, 1996. godine Vojin je bio kum na venčanju Glogija sa prvom suprugom Minom. Kasnije je krstio i dvojicu sinova Gavrila i Miloša koje je Nebojša dobio sa prvom ženom.

Nebojša Glogovac
FOTO: PRINTSCREEN RTS

U biografiji Nebojše Glogovca “Glogi” koju je napisao novinar Aleksandar Đuričić zapisani su nepoznati detalji iz života najvoljenijeg srpskog glumca, kao i brojne anegdote.

Među njima, nalaze se i one o prijateljstvu Nebojše Glogovca i Vojina Ćetkovića.

Vojinove ćerke rodile su se na dan kada su igrali predstavu “Hadersfild”. Slavili su od ranog jutra. Kada je izašao na pozornicu, Vojin je došao do fotelje, seo je i nije mogao da govori. Došao je red na scenu u kojoj Ivan, koga je igrao Glogovac, treba da zaplače. Nebojšine suze nisu padale, prskale su Vojinu u lice pod pravim uglom.

– Isto se dogodilo kada sam mu saopštio da je Sloboda trudna. Bili smo u “Krojaču”, u prvi mah nije reagovao, ustao je, otišao u toalet, vratio se s naočarima, skinuo ih je, i tada sam prvi put video takve suze koje pršte pod pravim uglom. Drugi i poslednji put bilo je na sceni – ispričao je Vojin Ćetković.

Vojin Ćetković
FOTO: ANA PANUKOVIĆ

(Kurir.rs/Najžena)

Danas objavljeno

Kako je izgledao Željko Joksimović kao dječak?

Vanja A

Razveo se Petar Strugar

Vanja A

Indira Levak: Sve ono što sam željela, na kraju sam i ostvarila

Vanja A

Ostavite komentar