27. Decembra 2020.

“Ne smijemo da zabrljamo, dolazak vakcine preloman”

Big Portal

“Sad treba da vidimo s početkom godine da to počinje da popušta. Ako sad napravimo grešku i to ne shvatimo, onda umesto da počne da pada i da se opustimo, počeće da raste sredinom januara”, rekao je Kon za TV Prva dodajući da je važno da izdržimo još mesec dana i kontrolisano se ponašamo u skladu sa situacijom.

Kon je, upitan na TV Prva na kojim merama će medicinski deo Kriznog štaba insistirati kada je reč o praznicima, rekao da ne smeju da budu organizovane proslave, a da će se raspravljati o detaljima vezanim za radno vreme objekata.

On je dodao je cilj svima isti, da bude što manje preminulih, ali je istakao da ekonomski pad dovodi do toga da će biti smrtnog ishoda.

“Može da se kaže da je nama lakše, jer je najteže premijerki koja treba da to saopšti i snosi odgovorost”, poručio je Kon.

Na pitanje šta znači najava protesta medicinskog dela Kriznog štaba, Kon je rekao da znači ta reč.

“A kako ćemo izvesti, to ćemo se dogovoriti, ali mislim da neće biti potrebe. Zaista mislim da se to jasno prelama i da čak i oni koji shvataju koliko je ekononomski to za njih jako teško, razumeju da ne mogu da očekuju da se dozvoli proslava Nove godine, to odudara od realnosti”, poručio je Kon.

On je dodao da je “tvrdi optimista u ovom trenutku” ocenivši da nema teoretske šanse da sledeća godina bude kao ova.

“Ovu 2020. smo pregurali, ali 2021. će biti u znaku nauke, ne samo u pogledu vakcine, već i zato što će se pojaviti lekovi”, rekao je Kon.

Kon je istakao da se, nakon vakcine koju je primio u četvrtak, odlično oseća i da nema nikakve bolove i dodao da nije imao nikakvu dilemu oko toga da li da primi vakcinu koju su razvile kompanije Fajzer i Biontek.

On je rekao i da ga je pogodila vest o smrti kriminologa Zlatka Nikolića, koji je preminuo od posledica korona virusa.

Međutim, naglasio je da svet sada ima oružje u ruci ocenivši da će sada sve biti drugačije.

“Mi smo ti koji ćemo diktirati kojom brzinom, kad kažem mi, mislim čitav svet, ali od nas će zavisiti kojom brzinom ćemo uspeti da se vakcinišemo”, rekao je Kon.

Upitan o novom soju korona virusa, Kon je rekao da bi to bila posebno značajna vest tek ukoliko bi se pokazalo da je prenošenje veće u svim delovima sveta.

“Nije istina da me ne tangira uopšte (te vest), ali to je ubičajeno”, rekao je Kon dodajući da je jako korisno što imamo naš genom koji je otkriven, jer ćemo moći da upoređujemo šta se dešava kod nas.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare