25. Marta 2021.

Ne samo Kineski zid! I Černobil se vidi iz svemira, ali još desetak turističkih mesta

Big Portal

Veliki koralni sprud

Istočna obala Australije je velika atrakcija o kojoj sanjaju gnjurci. Ovde se nalazi i čuveno ostrvo u obliku srca. Prostire se na površini od neverovatnih 2.300 kilometara, a čini ga grupa od 900 ostrva.

Grand kanjon

Dobro je poznato da je Grand kanjon najveća prirodna atrakcija SAD. Ovaj kanjon nije najveći i najdublji, ali se sa 445 kilometara jasno vidi iz svemira. Turisti obožavaju da iz Las Vegasa helikopterom idu na izlet do kanjona, a sve češće se tamo i venčavaju.

https://www.instagram.com/p/BFxoFvXB741/?utm_source=ig_embed

Iguasu vodopadi

Iguasu vodopadi su dobili ime na jeziku Gvaranu i znači “velika voda”. Nalaze se između Brazila i Argentine. Vodopade je 1541. godine otkrio konkvistador Alvar Nunjez i jedno od Sedam svetskih čuda prirode.

Ostrvo Palma

Nedaleko od Dubaija prostiri se ostrvo Palm Džumeira, Deira i Džebel Ali. I sva tri se vide iz svemira. Imaju specifičan izgled palme i zauzimaju prostor od 520 kilometara. Na ostrvima se nalazi stotinu luksuznih hotela.

Černobil

Verovali ili ne, ali nuklearna elektrana Černobil u Pripjatu se vidi iz svemira, ali ne zato što svetli. Naime, havarija je gašena uz pomoć peska i vode iz jezera koje je hladilo nuklearno jezgro.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare