Ne radi i ne zna se da li će ikad - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ne radi i ne zna se da li će ikad

Nova bolnica u Istočnom Sarajevu svečano je otvorena uoči prošlogodišnjih opštih izbora. Međutim, do danas bolnica nije počela sa radom, a još nema ni naznaka kada će primiti prve pacijente.

Nova bolnica, koja je plaćena skoro 60 miliona KM, ne radi. Kada će proraditi pitali smo novog direktora, koji nije učestvovao u projektu izgradnje, ali je od prethodnika naslijedio desetine miliona duga, nezadovoljne radnike koji prijete štrajkom, te novu bolnicu – koja još nije primila ni jednog pacijenta.

Ishitrene odluke su, nažalost, obilježile gradnju bolnice u Istočnom Sarajevu, zbog čega ona ni pet mjeseci nakon svečanog otvaranja nije u funkciji.

Čudno je da do sada niko na odgovornost nije pozvao izvođače radova, jer je očito da je riječ o njihovom propustu. Vodovod, na koji je nova bolnica priključena, nema dovoljan kapacitet, a upitan je i kvalitet vode.

Da li je zbog brzine izvođenja radova – da bi prije izbora objekat bio otvoren – bolnica prikopčana na pogrešan vodovod? Kako je lokalna zajednica, u ovom slučaju opština Istočna Ilidža, dala upotrebnu dozvolu?

Sada se postavlja pitanje ko će platiti novi priključak vode, neophodnu infrastrukturu i slično. Izvođač radova očito neće iako je jedino on zaradio, i to debelo, na cijelom projektu.

Nažalost, zbog nenamjenskog trošenja budžetskih sredstava za zdravstvo ispaštaju građani. Imaju novu bolnicu, ali se i dalje, za bilo koju ozbiljniju intervenciju, upućuju na liječenje u Banjaluku ili, kada je stanje urgentno, u bolnice u federalnom Sarajevu.

Nadamo se da će nova bolnica zaista uskoro početi sa radom, ali, s druge strane kažu, da nada posljednja umire.

(BN televizija)

Danas objavljeno

Završena obdukcija ubijene djece u Zagrebu

M.

U Srbiji 5.389 novozaraženih, 43 osobe preminule

M.

Srbija nije ugrozila mir, stranci “gromoglasno ćute“

M.

Ostavite komentar